Dag 7

Tucson - het Wilde Westen en The Desert

Vanochtend tot ca 8.30 uur uitgeslapen en daarna ontbijtje buiten. Heerlijke temperatuur, maar dat zou vandaag nog oplopen naar zo'n graad of 35. En dat op Koningsdag... ;-))

Om kwart voor elf vertrokken naar de Old Tucson Studio's (ongeveer 35 km hiervandaan), waar veel Wild West films zijn opgenomen. Onderweg stopten we even op een uitkijkpunt, en je kunt aan het met kogelgaten doorboorde plattegrondbord wel zien dat we in Amerika zijn. Het land van de 'guns' en geweren. En genoeg gekken die overal op schieten... !!

Het bracht ons in ieder geval in de stemming van Het Wilde Westen, er viel genoeg te zien aan ''oude filmbeelden'', zoals de postkoets, een locomotief (waarvan de machinist blijkbaar op z'n fiets naar zijn werk is gegaan ;-)) de saloon en de set van de serie High Chapparal.
In de saloon hebben we even een verfrissende cola gedronken en na een ritje in de trein, die rond het terrein rijdt, zijn we ongeveer 2 uur later weer vertrokken.

Ongeveer 10 km verderop was het Arizona Sonora Desert Museum, als het al niet zo warm was, zou je het wel warm krijgen van die naam alleen al... pfffff. Toch maar even kijken of het iets zou zijn. Waarom zou je in de desert een museum over de desert neerzetten? Het zou er dan toch van binnen hetzelfde uit zien als van buiten??
Er stonden behoorlijk veel auto's op de parkeerplaatsen, dus wie weet hoe bijzonder het zou zijn. Toch maar naar binnen dus.

En het was inderdaad de moeite waard. Er was een wandelroute van zo'n 2,5 kilometer, waarbij van alles te zien was: van een reptielenhuis (met vooral allemaal slangen die in deze desert leven) naar schattige herten met hele grote oren... Ook was er een kolibri-tuin, die leven dus ook in Noord-Amerika, en we dachten er al eerder eentje te zien in de tuin van een huis in Venice Beach. Dat zal er dus zeker eentje geweest zijn. Er waren ook kolibri's die in een nestje eitjes aan het uitbroeden waren.

Ook was er een deel in het park waar veel Monarch vlinders waren, en die konden ''vrij'' rondvliegen, maar blijkbaar bleven ze toch in dat deel door de bepaalde bloemen of planten die daar groeien.
Andre heeft er een hele mooie foto van gemaakt.
Uiteraard waren er langs de paden weer veel cactussen te zien, ook bijzondere met hele mooie bloemen.

Om een uur of half vier vertrokken we weer, terug naar het hotel, waar we nog een klein uurtje in en aan het zwembad hebben gelegen.

Na het avondeten, scheen opeens de zon op de bergen. Het leek wel of het licht werd aangezet, zo'n prachtige kleur kregen ze opeens.

Het uploaden van de foto's lukt maar gedeeltelijk helaas. (Grrrrrr)
In het volgende verslag probeer ik de rest van de foto's te plaatsen. Hopelijk lukt dat.