Dag 15

Van Sequoia naar Bass Lake

Gister begon het verslag met woestijnfoto's, vandaag met sneeuwfoto's. De sneeuwfoto's van gisteren heb ik bij dit verslag gevoegd, want de site liep vast door de langzame wifi.
Meteen nig een paar leuke/gekke foto's van "wat je allemaal tegenkomt onderweg".

Na een slechte nacht, maar geen overgeven meer, wilde ik wel naar het ontbijt, maar eenmaal daar voelde ik me alweer misselijker worden. Toch maar een halve banaan genomen en Andre had zn scrambled eggs.
Op de terugweg naar onze kamer wilde mn maag de banaan er weer uitgooien, maar na een paar hele vreemde krampen voelde ik me wat beter. De banaan had de strijd gewonnen!
We vertrokken om 8.45u, niet langs de General Sherman Tree, want dan moesten we 1,5 km lopen en dat kon ik absoluut nog niet. Jammer...
Vandaag maar zo'n 200 km te gaan (ca 3 uur) en een groot deel van de weg heb ik zitten suffen/slapen. We kwamen zelfs nog op een hoogte van 7334 feet (2250 mtr) waar de sneeuw nog hoog langs de kant van de weg lag. En waar de temperatuurmeter 57 graden aangaf (13,8 gr C).
Een heel eind over de Highway 180 gereden, inmiddels 77 gr (=25). Op de radio alleen maar Mexicaanse muziek.
Nog even getankt om 10.30 u en met uitzicht op de weg, waar meestal van die grote wagens met open laadbakken rijden.

Afslag Yosemite National Park om 11.30u.
Tegen 13 uur reden we het terrein op van onze stop van vandaag - The Pines Resort bij Bass Lake.

Het huisje (chalet noemen ze het) heeft ook een keuken en zitkamer maar dan wel zo'n 30 jaar oud ...
We hebben zelfs 3 verdiepingen: een vide, de zitkamer/keuken, en beneden de slaapkamer/douche/toilet. O ja en een redelijk ruim balkon, dat doorboord wordt door een sequoia. De stam dan want hij is afgezaagd...

Ik heb eerst maar eens 2 uur geslapen en Andre heeft nog even over het resort gelopen en wat rondgekeken.

Om 5 uur gingen we naar de winkel, die hier ook zit, om te kijken of we maar wat te eten wilden halen voor vanavond en evt morgenochtend ontbijt. We liepen ook even naar het restaurant aan het meer en - de menukaart bekijkend - wilde ik toch wel een Cesar salade proberen. Het smaakte prima, maar ik had zo n bord vol dat ik niet eens de helft opkreeg, maar we hadden mooi uitzicht op het meer.

Daarna liepen we nog even naar het meer en in de winkel nog wat ontbijt opgehaald voor morgenochtend zodat we op tijd kunnen vertrekken naar San Francisco!