Dag 25

Via Malibu terug naar Los Angeles

Maandag 15 mei
Een dag om de vlag halfstok te hangen en dat hebben we toevallig (?) 3x gezien, terwijl we de hele reis alleen maar vlaggen in top gezien hebben. Mijn vader is namelijk vandaag vrij plotseling overleden om 6 uur LA-tijd (NL tijd 15.00 uur).

Na een korte nachtrust en nog even wat geslapen tussen 7 en half 9 vanochtend, checkten we uit om 10.15 uur. Koffers eerst even gewogen en nog wat gewisseld, want nu was mijn koffer opeens weer zwaarder... waarschijnlijk door alle hotelsouvenirs (kleine zeepjes en pennen ;-).
Nog even een koffie met een stuk brownie c.q. cake in de lobby genomen en daarna vertrokken.

We wilden weer zoveel mogelijk langs de kust naar Los Angeles rijden. Het was alweer prachtig weer en ik heb ook nu weer al rijdende leuke foto's kunnen nemen van het voorbijglijdende landschap: de oceaan aan de rechterkant, de bergen aan de linkerkant, de harde werkers in de velden met sla, een steile zandvlakte (i.p.v. een rotsachtige of begroeide berg), die zooooo groot was: er liepen 5 mensen tegenop, kun je ze zien??

Tegen 12 uur kwam Malibu in zicht, de laatste plek die we gezien wilden hebben tijdens onze reis. De prachtige villa's tegen/in de heuvels gebouwd, maar ook de huizen op palen die op het strand stonden. Deze 'paalwoningen' hebben we 2 jaar geleden aan de Oostkust heel veel gezien, maar nu aan de westkust bijna niet.

Even een koffiestop gedaan in Malibu (uiteraard) bij een 'cafe de la plage', waar ik zowaar een normale maat cappuccino in een kopje kreeg en zelfs met zo'n mooi waaierfiguurtje erop gemaakt...! Buiten op het terrasje opgedronken, waar een nogal aparte Malibuees (? Hoe noem je een inwoner van Malibu?) met hoed op een klapstoel op zijn iMac zat te werken. Uiteraard ook even stiekem een ingezoomde foto.. ;-)

Daarna reden we eerst nog langs de kapitale villa's in de heuvels van Malibu. Ook kwamen we langs The Getty Villa, een imposant geelkleurig gebouw met een lange trap naar de voordeur. Na zo'n drie kwartier rijden waarvan het laatste stuk in files op de bekende 12-baansweg, kwamen we weer bij ons beginpunt van 26 dagen geleden: Santa Monica.

De Herz-autoverhuurlocatie werd ons feilloos aangewezen door de Amerikaanse navigatie. Auto parkeren, spullen eruit, sleutel erin laten zitten en we kregen een afgiftebewijs uitgedraaid. We hebben ruim 2800 mijl gereden (= ca. 4500 km).

De bus naar de luchthaventerminal stond al klaar, dus voordat we het wisten waren we al onderweg naar het vliegveld.
Bij terminal B afgezet (internationale vluchten) waar 4 balies van de KLM/Air France voor de paspoortcontrole en bagage-afgifte inmiddels geopend waren.
Daar hebben we ruim een uur in de rij gestaan....
Daarna nog ca een halfuur voor de veiligheidscontrole van handbagage (en jezelf). Je schoenen moesten uit en door de scanner, ook je riem, sjaal, vest/jas en uiteraard je handbagage. (2 rugtasjes en een handtas bij ons).

Daarna weer aangekleed en door naar gate 134. We verwachtten de helft minder aan passagiers, dus dat zou een stuk schelen met boarden. De achterste helft van de grote Boeing 747 was namelijk bedoeld voor vracht. Het ging inderdaad snel en we zijn zelfs op tijd vertrokken (gelukkig!).

Na weer een lange -slapeloze- vlucht landden we om 12.00 uur op Schiphol en konden we na de douane (duurde best lang) en koffers ophalen (ze kwamen als eerste ;-)) door naar de trein, die helaas net was vertrokken. Om 14.00 uur waren we in Hoorn en om 14.45u vertrokken we weer, naar Heemskerk, naar mn moeder: afspraak met de uitvaartverzorger...