Dag 15

Escape from Alcatraz

Vandaag vroeg op, snel ontbijt gehaald bij de Subway en met de tram naar pier 33. Hier gaat de pont naar Alcatraz. Wat een naargeestig eiland. Ondanks dat het van de 100+ jaar maar 29 jaar als gevangenis heeft gediend is dat wel het bekenste. Maar ook als fort inclusief kanonnen, een broedplaats voor vogels en het is ook nog bezet geweest door de indianen. Nu is het vooral een toeristen attractie . De rondleiding door de gevangenis is spectaculair. Met een audiotour ingesproken door nog levende bewaarders en gevangenen krijg je een goed beeld hoe het er 50 jaar geleden aan toe ging. En als je dan alle zwervers en bedelaars in San Francisco erbij neemt zijn we blij dat we in de gelukkige situatie zitten dat we deze reis kunnen maken.
Na de tour met de bus naar de andere kant van de bay area om in het golden gate park naar het museum van de wetenschap te gaan. 40 min met de bus en toen nog 15 min lopen. Wat een reis. Heel mooi museum met een imax film over meteorieten. En dan op z'n Amerikaans, dus groter en beter dan het omniversum in Den haag.
Eindelijk weer terug in het hotel geen puf meer om te gaan eten. We zouden naar The Cheesecake Factory gaan. Mja dan maar daar morgen ontbijten...