Dag 11

Extremere verschillen kan vast niet

Vandaag begonnen we met een snelle siteseeing tour van Death Valley omdat we daar gisteren niet aan toegekomen waren. Eerst naar Badwater Basin. Het laagste punt van Amerika. -85 m. En rond de 38 graden. Hele grote zoutvlakte en verder niet zo veel. Behalve toeristen. Daarna The Artist Drive gedaan, een schilderachtig weggetje door alle mineralen in de bergen. Met The Artist Palette als toetje, waar alle kleuren bij elkaar kwamen.
Toen was het richting mammoth lakes door het echte Death Valley, waar de bordjes stonden met airco uit ivm oververhitting van de motor. Niet te harden dat stuk . Nog nooit zoveel water gedronken, allemaal lege flesjes water achter de stoelen.
Van -85m, 38 graden en volle zon naar 2400m, 15 graden en heel veel sneeuw. En dat in 4 uur tijd. Mooie route naar Mammoth lakes. Allemaal bomen, meren en verre bergen met heel veel sneeuw. Zoveel sneeuw zelfs dat we morgen niet over de Tioga pas kunnen en ook niet via de Sonora pas naar Yosemite. Er is zoveel sneeuw gevallen dat het 3m hoog ligt en ze 1 mijl per dag sneeuwvrij kunnen maken. Dat wordt morgen dus de hele dag in de auto zitten :(