Dag 14

Fietsen

Vandaag staat in het teken van fietsen. En omdat we echte Hollanders zijn niet met een helm.
We hadden een gelukje dat het hotel ook nog eens naast het VVV zit, dus we konden daar de citypass ophalen met toegang tot de cable cars, bussen, metro en trams. We namen gelijk de cable tram naar het fietsverhuurbedrijf.
Het blijkt dat San Francisco op heuvels gebouwd is dus het was maar goed dat er 24 versnellingen op de fiets zaten. Jemig wat een beklimmingen. Langs de haven naar de Golden Gate brug. Beetje jammer dat de brug half in de mist zat.
Over de brug, viel eerlijk gezegd een beetje tegen (misschien hadden we er teveel van voorgesteld) en daarna met de boot terug. Daar hadden we wel mazzel want de boot gaat elk 1.5 uur en we waren 5 minuten bij de boot voordat die weg ging. Precies op tijd dus. Onderweg langs Alcatraz, waar we morgen heen gaan en we kwamen aan bin pier 41. Dus gelijk de zeeleeuwen bij pier 39 geroken (bleh) en gefotografeerd. Daarna door naar de Exploratorium, een soort Nemo. Was wel ok. Daarna de fietsen ingeleverd en lombard streef opgelopen (die klim van 27% viel tegen). Maar goed dat is dan wel een van de beroemdste straten van SF. Met de cable car weer terug naar het hotel. Even bijkomen ...