Dag 2

Reisdag 2 (26-05-2015)

Vandaag was onze 2e dag in San Francisco. We hadden de wekker om 06.30 uur gezet. Achteraf gezien helemaal niet nodig, Marleen was namelijk al uren wakker (jetlag ?).
Maar goed, na het ochtendritueel zijn we naar de Subway gelopen en hebben we een broodje en wat te drinken gehaald. Vervolgens zijn we terug gegaan naar onze hotelkamer en hebben we gebeld met Cruise America. Dit was nodig omdat we nog moesten afstemmen hoelaat we onze camper wilden ophalen. Gelukkig vertelde men dat wij al om 08.00 uur opgehaald kunnen worden. Super mooi dus! Vervolgens zijn we met de ouderwetse tram van lijn F naar Pier 33 gereden. Bij Pier 33 kan je op de boot stappen om naar “The Rock” te gaan. Toen we bij Pier 33 aankwamen stond er direct een bordje met de mededeling dat de tour tot zondag was volgeboekt. Gelukkig hadden wij al tickets via internet gekocht! Met de boot van 09.30 uur werden we vervolgens naar Alcatraz gebracht. Alcatraz is trouwens een voormalige gevangenis. De gevangenis stond er om bekend dat ontsnappen onmogelijk was. Een zeer bekende gast in Alcatraz was Al Capone. Helaas werd de gevangenis in 1963 gesloten.
Tijdens de boottocht naar The Rock begon het gelukkig op te klaren, maar goed ook! Toen we het hotel verlieten was het namelijk aan het miezeren! Je reist niet 10 uur met het vliegtuig om vervolgens Nederlands weer aan te treffen! ;-).
Na het aanmeren was er een ranger die een klein praatje hield. Hij vertelde een paar kleine huishoudelijke mededelingen en vertelde in het kort het een en ander over Alcatraz. Toen de mogelijkheid zich voordeed (een zeer grote groep mensen blokkeerden de doorgang) liepen we naar boven om te starten met de Nederlandstalige audiotoer. Tijdens de audiotoer werd er van alles en nog wat over Alcatraz verteld. Over de ontsnappingspogingen van de gevangenen, maar ook werd er verteld over het leven van de gevangenisbewaarders. We vonden de audiotoer beiden super interessant! Rond 12.30 uur zijn we terug gegaan naar Pier 33, we besloten om vanaf daar naar Pier 39 te lopen. We waren er gisteren al geweest, maar we wilden toch nog wat extra foto’s maken. Vervolgens zijn we langs Fishermans Wharff gelopen en daarna vonden wij de CitySightSeeing bus. Via Jan Doets hadden wij tickets voor deze Hop On Hop Off bus besteld voor alle drie de routes. Helaas hadden we te weinig tijd en hebben er twee afgerond. De 1e route was de Golden Gate en Sausalito Tour. We maakten hierbij o.a. een kleine stop bij de Palace of Fine Arts en de Golden Gate Bridge. Toen we over de Golden Gate Bridge reden kreeg Marleen een echt Amerika gevoel. Wat ontzettend gaaf om over deze brug te rijden!
Na de 1e tour hebben we de Downtown tour gepakt. We zagen onder andere de Ferry Building, Union Square, de City hall en Chinatown. Die Amerikanen weten wel raad met het bouwen van wolkenkrabbers. Het was prachtig om te zien.
Moe maar voldaan liepen we na de tour nog even over Fisherman’s Wharf. We hebben een paar hele grappige winkeltjes gezien. Een snoepwinkel, een chocoladewinkel een petjeswinkel…ze verkopen daar zoveel, heel bijzonder om te zien! Alles is ook allemaal erg leuk aangekleed.
Vervolgens viel ons oog op The Rainforest Cafe. Het zag er zo geweldig leuk uit van binnen, dat we besloten om daar te gaan eten. Je zit met je tafeltje midden in de jungle. In de lucht hangen allerlei vogels, en verder rondom je heen bewegende-en geluidmakende apen, leeuwen en olifanten. Het was wel een beetje op kinderen gericht, maar ach…wij vonden het ook prachtig. Ook hebben we heerlijk gegeten, niet onbelangrijk natuurlijk. Vervolgens zijn we wederom met de ouderwetse tram terug gegaan naar het hotel. Inmiddels is het hier 21.30 uur en zijn we doodmoe van alle indrukken van de afgelopen dag. Dus voor nu, welterusten!
P.S. we zetten maar een paar foto's in ons reisverslag, het uploaden duurt namelijk ontzettend lang!