Dag 5

Reisdag 5 (29-05-2015)

Dag 5! We gaan naar Santa Monica en Hollywood!
Wederom ging de wekker om 06.30 uur. We moesten namelijk nog ongeveer 2 uur rijden (volgens de TomTom maar met de camper gaat alles natuurlijk wat langzamer) om bij de pier van Santa Monica te komen. Om 08.00 uur verlieten wij de camping en met een kleine tussenstop (om te tanken) waren we om 11.00 bij de pier aangekomen. Gelijk vanaf highway 1 zagen wij een grote parkeerplaats aan het strand, dus wij er meteen af. General parking: $ 12,00. RV parking: $... laten we het daar maar niet over hebben. We zullen het parkeerkaartje thuis inlijsten en nooit meer zeuren over de hoge parkeerkosten bij de garage van de Mediamarkt.
Op de pier was het plezier en vertier! ;-) Op de pier staan een aantal winkeltjes, restaurantjes, een kermis en een house of games, ook het eindpunt van de route 66 bevindt zich hier. We hebben lekker over de pier rond gelopen en genoten van het mooie uitzicht. Op het strand staan ook de bekende “Baywatch” huisjes, erg leuk om in het echt te zien! Eerlijk gezegd hadden wij de pier groter verwacht, met een halfuurtje hadden wij de pier al wel gezien.
We liepen daarom maar het strand op. In de tussentijd kwamen we al een aantal fietsverhuurders tegen. Uiteindelijk toch maar besloten om een fiets te huren en richting Venice Beach te rijden. We hadden maar weinig tijd, en vroegen ons af of het wel de moeite waard zou zijn. Nou, we zijn super blij dat we dus wel een fiets gehuurd hebben (ook al was het maar voor een uurtje!). We reden over het beroemde bikepath (dus over het strand) richting Venice Beach. Het was super gaaf om te zien. Er is een boulevard met winkeltjes, van die straatartiesten, mensen die bij Muscle Beach aan het sporten zijn, mensen die aan het dansen zijn, mensen die skateboarden of skeeleren en een boel fietsers. Het is echt zien en gezien worden. Geen woord over gelogen. Het was geweldig! Mocht je naar Los Angeles gaan, Venice Beach mag je dan niet overslaan! Wat een sfeer! Top top top! Helaas komt aan alles een eind en moesten we om 14.00 uur onze fietsen weer inleveren. Om 14.30 uur waren we weer terug bij de Santa Monica Pier en reden we richting Hollywood!
We hadden al gehoord dat het in Los Angeles erg druk is op de wegen. Als de TomTom 20 minuten aangeeft, moet je uitgaan van 40 minuten reistijd. En ja, dit klopt inderdaad. Gelukkig hoefden we pas om 16.00 uur in Hollywood te zijn. Gelukkig waren we precies op tijd! En wederom gaan we het niet over de parkeerkosten hebben, maar parkeren met een camper gaat prima in Hollywood. Plek zat! Om 16.30 uur hadden wij namelijk een TMZ tour geboekt. TMZ is een soort roddelblad in Amerika en tijdens de tour werden de laatste roddels verteld over de Hollywood sterren. Tijdens de tour kwamen we langs diverse hotspots, waar een bepaalde ster onderuit is gegaan, waar een ander een vechtpartij heeft gehad enz. enz. Marleen vond het erg grappig om te zien, Rogier vond het niet zo heel erg leuk. Maar eerlijk is eerlijk, je komt langs Beverly Hills, Rodeo Drive en je ziet de Hollywood Sign. Maar heel erg bijzonder is het niet. Wat wel bijzonder is, was de Hollywood Boulevard zelf. Het is niet groot, maar het wel erg tof om de Walk of Fame te zien, het Chinese en het Dolby Theater (hier worden de Oscars uitgereikt) en alle straatartiesten die proberen hun kost te verdienen door zich te verkleden als een of ander figuur (we zagen o.a. een Minion, Wolverine, Batman, dat meisje van Frozen, Assepoester enz. enz.). Het is meer de beleving, en die beleving is gewoon geweldig! Voor de Twilight Fans onder ons, Marleen heeft ontdekt dat haar handen en voeten net zo groot zijn als die van Kristen Stewart! Lol! Voor het Chinese Theater liggen er van die tegels met voet –en handafdrukken van bekende Hollywood sterren. En ja, dan zet je toch even je voet op de voetafdruk van je favoriete acteur!
Uiteindelijk hebben we nog heel even geshopt, nou ja, shoppen? Rogier was al vanaf dag 1 op petjes jacht. Hij wilde wel graag een petje hebben voordat we naar Las Vegas gaan. Gelukkig is hij EINDELIJK geslaagd (winkel in, winkel uit, nog een winkel, nee toch maar niet, om later bij winkel 1 toch een petje te kopen). En opeens was het al 20.30 uur en we hadden nog niet eens gegeten! Dus snel nog een pizza gescoord (ja, Marleen let niet goed op haar dieet, foei) en in de camper op de parkeerplaats achter Hollywoord Boulevard opgegeten (handig zo’n huis op wielen). Uiteindelijk kwamen we om 21.15 uur in het donker op de camping aan. We hebben de rest van de avond het reisverslag en de foto’s bijgewerkt onder het genot van een biertje. We gaan zo lekker slapen, morgen weer vroeg uit bed! Voor morgen staan de Warner Bros studio op het programma en daarna rijden we door naar Las Vegas! $$$$