Dag 5

9/11 Memorial, helivlucht, Williamsburg en Greenwich Village

Na een aantal leuke sight inspections deze ochtend zijn we naar het 9/11 Memorial en museum geweest. Heel indrukwekkend, je kunt hier echt een halve dag voor uittrekken. Het Memorial is natuurlijk al heel bijzonder om te zien. De bijna 3000 slachtoffers staan gegraveerd in het brons rondom 2 grote waterbassins die het hart vormen van het monument en op de 2 plaatsen staan waar de Twin Towers hebben gestaan. Je kunt dit gratis bezoeken. Voor het museum dien je wel te betalen en moet je vooraf een tijd afspreken. Absoluut de moeite waard. Je ziet overblijfselen van de gebouwen en andere voorwerpen die met de gebeurtenissen te maken hebben gehad. Zo is er een apart gedeelte met foto's en verhalen van de slachtoffers, wat zeer indrukwekkend is.
Daarna was het tijd voor iets heel anders! Ilse en Wendy hebben een helikoptervlucht gemaakt boven Manhattan. Echt te gek!! Het weer sloeg helaas om (mits en regen), maar dat mocht de pret niet drukken. Geweldig om vanuit de lucht alle prachtige gebouwen te zien, Lady Liberty en Central Park. Vanuit Wall Street de metro gepakt naar Williamsburg, een wijk ten noorden van Brooklyn. We waren hier alle 3 nog nooit geweest en waren natuurlijk erg benieuwd! We kunnen het iedereen aanraden, wat een leuk sfeertje! Een mix van verschillende nationaliteiten leven hier en er wonen hier veel kunstenaars, wat je goed kunt zien aan de vele artgalleries. Je vindt er geen winkels van grote merken, maar juist de leuke kleinere winkeltjes, lunchrooms, wijnbarretjes. Kortom, echt de moeite om hier een aantal uren door te brengen.
Mocht je van heerlijk Italiaans eten houden....neem dan een taxi of metro naar Greenwich Village en ga eten bij Bar Pitti! Wij hebben hier onze laatste avond fantastisch gegeten!