Dag 17

Reisdag 17 Yosemite

Vanmorgen hebben we lekker uitgeslapen. We hebben ontbeten met geroosterd brood met jam. Rond kwart voor 11 zijn we richting het park gegaan.
We gingen de vernall trail doen. Bij deze moesten we een heel stuk omhoog om bij de waterval te komen. Het eerste deel was vrij stijl met een verhard pad. Daarna kwamen we bij een brug aan waar je de waterval al goed zag. Wij gingen nog verder omhoog! Het was Nu een zandpad en later stenen waarbij je moest klimmen.
Na enkele kilometers kwam de waterval steeds dichterbij en kwam er allemaal nevel over ons heen! We waren helemaal doorweekt maar wat was dit gaaf!
Daarna nog een kleine klim en toen hadden we prachtig uitzicht op het begin van de waterval en het dal! Wat een hoogte echt geweldig.
Daarna hebben we een broodje met ei gegeten. We zijn nog iets verder omhoog gegaan en toen een andere weg terug genomen. Hier hadden we mooi uitzicht over de waterval en het dal!
Iedereen die op dit pad liep had bergschoenen, bergstokken en wandeluitrusting mee.. en wij liepen in onze sneakers met alleen een flesje water.
Het was een pittige tocht met stijle paden naar beneden! Wordt spierpijn morgen.
Op de terugweg begon de zon te schijnen en hebben we een ijsje en kwarkie gehaald en opgegeten in de zon!
Toen we terug reden was de weg die wij moesten hebben naar el portal afgesloten.
Mike ging aan de politie vragen wat er aan de hand was.. Er was een rots blok naar beneden gevallen en de weg moest hersteld worden. Dit zou zo'n 48 uur gaan duren.
Nu moeten we 2,5 uur omrijden naar het hotel.. anders was het 5 minuten rijden. Super balen!!!
Als we onze spullen meehadden waren we waarschijnlijk gelijk doorgereden naar San franscisco maar helaas ligt alles nog in het hotel.
Na een uur rijden kwamen mike zn lievelings restaurant tegen.. de denny's!
Hier gingen we even een hapje eten. Daarna zijn we doorgereden naar het hotel waar we om kwart over 8 aankwamen.

We gaan nog even chillen m. Morgen rijden we weer terug naar San Francisco.