Dag 12

Las Vegas

Vanochtend bij het opstaan scheen de zon al volop en was het al 26 graden! Na het ontbijt eerst op zoek gegaan naar een Hertz garage. Sinds 1000 km geleden geeft de auto al de melding dat onderhoud nodig is. Nou ja, eerst was het nog “binnenkort nodig” nu is het woordje “soon” verdwenen dus wilden we het zekere voor het onzekere nemen. Maar volgens de meneer van de Hertz kon het helemaal geen kwaad. Hopelijk staan we straks niet in Death Valley, waar het zo’n 45 graden is, met een auto die niet meer wil!
Toen natuurlijk op de foto gegaan met het Las Vegas Sign. Een dikke rij mensen stond in de volle zon te wachten om er onder een foto te maken. Nou, wij niet! Iets opzij ervan ging prima, dus waren wij zo klaar. De rest van de ochtend hebben we geshopt. Voor het eerst deze vakantie! In de middag en avond hebben we de auto bij het Harley Davidson Café op de Strip geparkeerd. Een grote stoere motorkerel wilde er 10 dollar voor. Nou dat is omgerekend 1 dollar per uur, zo goedkoop kun je in Apeldoorn niet parkeren! En het was mooi centraal vlakbij de Bellagio.
Wij hebben onze ogen uitgekeken. Alles in Las Vegas is over de top. Op elke hoek van de straat staan 5 limousines, elk hotel heeft een groot casino met veel bejaarde mensen achter de gokkast, een complete gondelvaart in hotel De Venetian, overal schaars geklede mensen die met je op de foto willen, de jongens kregen op iedere hoek van de straat een kaartje met een naakte dame met telefoonnummer en prijs (ze zeiden dat ze ermee gingen kwartetten!)... En dit alles gaat 24 uur per dag door. Maar het is er ook heel schoon op straat. Je ziet geen afval liggen! We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Geen vervelende of opdringerige mensen.
Oh ja we hebben nog een stukje van de opening van de Olympische Spelen op een terras op de Strip kunnen zien. Als laatste nog de fonteinshow bij de Bellagio bekeken en toen hadden onze voeten het helemaal gehad. Met nog 36 graden om 23.30 uur en het zweet dik op ons voorhoofd zijn we teruggegaan naar ons hotel. Morgen krijgen we het nog warmer, dan gaan we naar Death Valley!