Dag 16

Terug naar San Francisco

Afgelopen nacht weinig geslapen. Het was het minste hotel van de hele reis. Het hotel zat vol met bouwvakkers, die de hele nacht lawaai maakten en om 8.00 uur al aan het bier zaten! De kamers waren muffig en oud en het ontbijt was echt slecht. De ontbijtruimte was ook de ruimte met wasmachines! Na 1 droog broodje en beroerde koffie gauw de spullen gepakt en bij de Subway aan de overkant goed ontbeten. Daarna weer op weg naar de grote stad. En dat was best wennen. Na dagen door een rustig landschap met 1 baanswegen te hebben gereden nu weer 6 baans. Willem had net als gisteren ook vandaag geen zin om te rijden. Hij heeft al heel wat kilometers erop zitten. Maar Miranda vindt de auto met automaat ook heerlijk rijden dus geen probleem.
We kwamen San Francisco binnen over de Bay Bridge. Daar ging onze laatste cash dollars aan op, 4 dollar tol. Maar een mooi uitzicht over de skyline met 2 grote cruiseschepen. We zijn langs de Ferry Building naar Pier 39 gelopen. Noa wilde graag nog de zeeleeuwen zien. Toen met de auto over het steile Lombard Street met de haarspeldbochten gereden. Dit wilde Willem wel graag rijden! We wilden nog een laatste keer de Pacific Ocean voelen, brrr wat was dat koud. Veel wind en flinke golven. Doorgereden naar Fort Point onder de Golden Gate Bridge en deze van binnen bewonderd. Nog even door de duurdere buurt van San Francisco gereden en voor het laatst de tank volgegooid (verplichting van het verhuurbedrijf). We hebben deze vakantie 4252 kilometer gereden en voor 293 dollar benzine gebruikt. Dat is zo’n € 255,00. Dat is nog geen € 0,07 per kilometer!
De auto teruggebracht naar Hertz, waar in de parkeergarage een autowasserette zit! Daarna teruggelopen naar ons vertrouwde Cova hotel waar we ook verbleven toen we aankwamen. Voor het avondeten naar Union Square gelopen. Erna nog even wat winkels bekeken, maar tot opluchting van de heren sloten deze om 9.00 uur. Het was mooi geweest. Tijd om terug te gaan naar het hotel. Morgen pakken we in en zit het er echt op.