Dag 4

Big Sur

Vanmorgen hebben we eerst heerlijk ontbeten in het hotel. Daarna zijn we naar het begin van de 17-Mile Drive gereden. Hier reden we toevallig langs de kust met uitzicht op zeehondjes. Echt schattig. Daarna zijn we gestart met de 17-Mile Drive, deze route is écht prachtig! Je ziet spectaculaire stranden met enorme golven tegen de rotsen. Je rijdt grotendeels door verschillende golfbanen met hele mooie, grote en bijzondere huizen. We zijn nog even gestopt bij Pebble Beach. Een hele chique bedoeling!

Aan het eind van de route kwamen we uit in Carmel. Ook een chique plaatsje maar heel sfeervol. We hebben even gewandeld door het centrum en héérlijk geluncht bij een bakker. Er lag een etalage vol met lekkere koekjes. Naast de lunch hebben we daar ook iets lekkers van uitgezocht 😋 voor vanmiddag.

Daarna zijn we de Highway 1 opgereden. Dit is onwaarschijnlijk mooi, echt prachtig!! Het is een route van ongeveer 145 km langs de kust. Het is zo mooi dat ik om de 100 meter riep; ohhhh even stoppen hoor.... , even een foto maken 😄. Bij Julia Pfeiffer Burns Stake Park wilde we een wandeling maken naar een waterval. Deze route bleek gesloten te zijn. Achteraf misschien niet zo heel erg want het is een wandeling van 8 km 😅. Best wel een stukje. De waterval konden we nu van een afstandje zien. Ook leuk! Terug bij onze auto liepen we 2 Rangers tegemoet, 2 vrouwen in uniform met een bonnenboekje 🙄. Wij hadden geen parkeerkaartje. Wij moesten $ 10,- in een brievenbusje doen en een deel van het kaartje in de auto leggen. Tja... als Hollanders begrepen we dat niet helemaal, maar gelukkig waren de dames in een goede bui en als we het alsnog zouden doen kregen we geen boete 😇.

Daarna zijn we de Highway 1 verder afgereden. Ik moet wel zeggen dat het nog een bochtige tocht werd. Voor degene die last hebben van wagenziekte (Lotte en ikzelf) werd het nog best zwaar. Er kwam geen eind aan. Gelukkig kwamen we daarna al gauw in Cambria. Hier blijven we 2 nachten in een prachtige lodge. We hebben 2 slaapkamers met flinke bedden en een gashaard, een huiskamer met ook een gashaard en een badkamer. Helemaal fantastisch! Jelle en Lotte zijn gelijk het zwembad ingesprongen en daarna hebben we heerlijk gegeten in het restaurant.

Morgen wordt het lekker even uitslapen en bijtanken van de mooie dingen die we tot nu toe beleeft hebben.

PS: Helaas kunnen er maar max. 15 foto’s worden toegevoegd aan deze blog. We hebben zoveel mooie foto’s gemaakt dat het moeilijk kiezen is.