Dag 13

Death Valley

Vanmorgen hebben we eerst lekker wat bijgeslapen. We hadden zo veel gelopen gisteravond 😄.

Na het uitchecken zijn we eerst naar het beroemde Las Vegas bord gereden voor de 📸 foto. Daarna hebben we een lekker bakkertje opgezocht met heerlijke verse stokbroden 😋. We hebben nog geen genoeg van Las Vegas dus hadden we bedacht om ons op te splitsen. De mannen wilden graag wat “mannen” dingen doen en de vrouwen wilde liever wat “vrouwen” dingen doen.

Lotte en ik zijn dus afgezet bij het winkelcentrum met creditcard 😍. Daar hebben we ons goed vermaakt.

De mannen zijn eerst naar de Gold & Silver Pawn shop (van de serie op Discovery) gegaan, dat was leuk om even rond te kijken. Daarna naar Counts Kustoms, ook van de serie op Discovery. Hier staan schitterende customs cars. Ten slotte naar Battlefield Vegas. Dat is een schietbaan waar je, als je ouder bent dan 10!?, met heel veel verschillende wapens (van pistolen, revolvers tot vol-automatische machinegeweren) mag schieten. Ze kregen ieder een magazijn en een MP-5 om deze leeg te schieten. Allebei vonden ze het super gaaf. Op het buitenterrein stonden allemaal legermateriaal, van tanks (waarmee je ook over auto’s mocht rijden) tot helicopters.

Daarna zijn we doorgereden naar Death Vally. Het is ongeveer 2,5 uur rijden dus voor VS begrippen valt dat wel mee en het is een graad of 42 😅. Ook nu zijn onderweg de wegen weer kaarsrecht. Het landschap is niet heel uitdagend. Je ziet lange tijd een soort duinlandschap wat uiteindelijk veranderd in een steeds kaler wordende vlakte, het lijkt wel een maanlandschap. Aan de horizon zie je dan grote bergen.

Uiteindelijk komt er een gehuchtje waar ons hotel blijkt te staan. Sterker nog het is niet meer dan wat gebouwtjes waar de kamers inzitten, een receptie inclusief souvenirs shop, een saloon en een zwembad 🙃.

Het zwembad hebben we als eerste bezocht. Ondanks de hitte voelde dit toch wel lekker fris. De internetverbinding is hier hopeloos.... zeg maar gewoon niet. Volgens de man van de receptie; “it’s coming up and down...”. Tja dat valt niet mee voor pubers 😡.

Nu eerst maar een hapje eten in het restaurant, tja meer keus is er niet 😂. Daarna een potje biljarten. Lotte heeft daar aardig de smaak van te pakken 👍.
Totdat de barman zegt “we sluiten om 23.00”, we moeten dus nu wel naar onze kamer, waar ook de TV “up and down” (alleen maar ruis...) is, en gaan slapen.

Morgen hier maar snel vandaan richting Mammouth Lakes, de achtertuin van Yosemite waar vast meer is te zien. En hopelijk hebben ze daar in het hotel een betere Wifi.