Dag 11

Grand Canyon

Vanmorgen konden we een beetje rustig aan doen want we hadden pas om 11.00 uur een Jeep tour. Dus rustig aan ontbeten en daarna uitgecheckt en naar het dorpje gereden. In het dorp heb je een prachtig uitzicht op die mooie rode rotsen van Sedona.

We vertrokken dus met onze prachtige roze jeep naar de rode rotsen. We hadden geluk dat we met ons viertjes in de jeep zaten met een aardige chauffeur die ons nog wat leuke dingen weet te vertellen. De route is niet aan te bevelen als je niet zo’n jeep hebt 😂. Het is echt geweldig rijden 👍, wat een gehobbel. We hebben geprobeerd wat foto’s en films te maken maar dat is echt lastig hoor. De ervaring was geweldig!! We zijn een stuk omhoog gereden waardoor we een fantastisch uitzicht hadden over Sedona. We kregen genoeg gelegenheid om nog even wat foto’s te maken.

Hierna zijn we doorgereden naar Slide Rock. Ook dit was geweldig leuk. Je kon hier in het water dat uit de berg komt op de rotsen naar beneden glijden. Ja, het was echt koud water 😨, maar ook ik heb het gedaan! Natuurlijk duurde het bij mij iets..... langer voordat ik door was...🤣🤣. De stenen waren spekglad en de stroming van het water nam je mee. Je kon ook van de rots afspringen in een dieper deel. Dit hebben we niet gedaan want we hebben ooit in Frankrijk gezien hoe het niet moet....hè Rob 😉. Wat een heerlijke verkoeling was dit.

Nu op naar de Grand Canyon! We hoeven gelukkig niet zo heel ver te rijden, ongeveer 2 uur. Om half 5 komen we in het hotel aan. Tot nu toe hebben we nog niets gezien van de Grand Canyon. Ik had verwacht dat je er al deels zou langsrijden, maar je ziet alleen maar groene bomen en weer uitgestrekte landschappen.

Bij het hotel hebben we een toegangspas gekocht en zijn we met de shuttelbus naar het park gereden. Dit is de snelste manier om iets van de zonsondergang mee te krijgen want dan is het erg druk. De bussen zijn een prima vervoermiddel. We komen vrij snel op een mooi uitzichtpunt. Helaas is het wat heiig dus hebben we wel een indruk hoe gigantisch het is maar de kleuren komen nog niet zo mooi over. De zonsondergang is hierdoor ook niet zo indrukwekkend zoals je wel eens op foto’s ziet. Maar morgenochtend vliegen we nog met de helicopter over de Grand Canyon dus dan hopen we dan een goede indruk te krijgen. Wordt morgen dus vervolgt.

Lieve Margaret; eindelijk voor jou ook vakantie 🍷. Hele fijne vakantie in Griekenland 🌞🌊🍹, geniet ervan!!!