Dag 12

Las Vegas

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan, vandaag hebben we eerst de 🚁helikoptervlucht, al om 8.25 uur. We hebben eerst een ontbijt gescoord verderop, helaas geen ontbijt in het hotel, we zijn erg verwend 😄 in de afgelopen dagen.

Nu op weg naar Grand Canyon National Park Airport. Het is toch wel een beetje spannend zo’n vlucht. Bij het inchecken worden we allemaal gewogen en aan de hand daarvan wordt de helikopter ingedeeld. Ondertussen krijgen wij eerst een veligheidsinstructie filmpje te zien en daarna worden we in de wachtruimte geplaatst. Als we worden omgeroepen krijgen we een zwemvest om en mogen we naar buiten waar 8 helicopters af en aan vliegen.

Door de bemanning wordt je naar je plaats gewezen. Het blijkt dat ik helemaal voorin mag zitten naast de piloot 🤩. Tja en nou zal ik dit proberen te beschrijven hoe het was; GEWELDIG, FANTASTISCH, ECHT TE GEK!!!

Dit is een ervaring die we nooit meer zullen vergeten. Voor degene die de Grand Canyon gezien hebben weten wat wij meegemaakt hebben en anders zou ik zeggen “ervaar het zelf”, maar boek zeker een helikoptervlucht. De Canyon is gewoon een machtig natuurverschijnsel met prachtige kleuren. We hoorden van de piloot dat het gister niet heiig was maar dat er rook was in de Canyon van een brand die even verderop was. Gelukkig hadden we daar vanmorgen geen last meer van en hadden we prachtig uitzicht!

Daarna zijn we teruggegaan naar het hotel om uit te checken en de koffers op te halen. We zijn nog even terug gereden naar de Canyon om er nog even van te genieten. Dan op weg naar Las Vegas wat ook een lange reis is van 4,5 uur.

De wegen waren nu ook weer recht, echt kaarsrecht. Je zag het voor je gewoon sidderen van de hitte. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt bij de Hooverdam. Deze dam is geplaatst op de grens tussen Arizona en Nevada en door de dam is Lake Mead ontstaan, het grootste kunstmatige meer in de VS.

Nu is het nog 45 minuten rijden naar Las Vegas. Eindelijk zijn we om half 5 in het hotel. Wat een kamer, wat een ruimte!! Een grote kamer met 2 grote bedden, een zitje en een keukentje, een bad en douche.
Eerst even een lekkere duik in het zwembad. Het is hier tropisch warm met 42 😨 graden.

Nu op naar de strip. We zitten met ons hotel in een zijstraat van de strip, goed te lopen. Het is wel erg warm en dat maakt het lopen wel zwaar. Gelukkig hebben we af en toe wat verkoeling van de casino’s waar we dan doorheen lopen. We gaan wat eten in Venetië. Kunstig hoor hoe ze dit nagemaakt hebben. Het is een mega grote ruimte met winkels en restaurantjes waarin ze Venetië nagebouwd hebben. Je hebt het idee dat je buiten loopt maar dat is “schone schijn”. We kiezen voor de Italiaan. Hier hebben we héérlijk gegeten.

Na het eten lopen we nog een stukje verder de strip op maar komen dan ineens in een storm terecht. Het begint ongelooflijk hard te stormen en je voelt allemaal zand in je gezicht. Prullenbakken, takken en van alles wat, waait er door de lucht. De mannen willen graag terug naar het hotel maar ik vind het helemaal niks en blijf binnen bij een winkelcentrum. Daar blijven we even schuilen tot het ergste voorbij is en daarna lopen we terug naar het hotel. Inmiddels regent het ook een klein beetje. Wat een bijzondere ervaring was dit.

Nu liggen we helemaal total loss in bed, in totaal hebben we 12 km gelopen en doen we morgen maar weer een beetje rustig aan.