Dag 13

Mammoth Lakes

Het viel niet echt mee in Death Valley.... de internet verbinding was niet slecht maar echt dramatisch slecht (zeg maar gewoon dat het er niet was). Verder zegt de naam Death Valley echt meer dan genoeg over de omgeving. We hebben ons gisteravond prima vermaakt maar echt top was het niet. Het plaatselijke bier was op, het eten van Johan was koud, eveneens als de koffie.... en bij het eten van Lotte was iets mis gegaan waardoor ze het pas veel later kreeg 😑.

Vanmorgen was ik al vroeg wakker. We zijn gaan slapen met de airco op volle toeren, aangezien deze behoorlijk wat herrie maakt en koude wind (in mijn gezicht...) blaast heb ik daar niet echt lekker van geslapen.
Al met al voor ons reden genoeg om hier gauw te vertrekken. We hebben het ontbijt overgeslagen en zijn gaan rijden richting Mammoth Lakes.

We hebben net 2 uur gereden door Death Valley en we zijn echt niets tegengekomen..., het is echt een uitgestorven gebied. Dit geldt voor de planten, dieren, dorpen en auto’s die we tegenkomen, die zijn nl. op 1 hand te tellen. In het eerste dorp, Lone Pine, wat we eindelijk tegen komen (ongeveer het dubbele qua inhoud van Stove Pipe Wells, waar we zaten), zijn we gestopt om te brunchen en onze berichten en social media things bij te werken. Dit doen we dan bij de MC Donalds 🀨. Daar maar eens een ontbijt geprobeerd... omdat het nu inmiddels rond 11.00 uur is lusten we eigenlijk alles wel πŸ˜‹. We vonden het bijzonder om het een keer meegemaakt te hebben maar we hadden dit ook best over willen slaan.

Steeds dichterbij komend bij Mammoth Lakes zie je alles om je heen veranderen. De natuur wordt groener en je ziet zelfs een groot meer. We zijn hier nog even gestopt om de benen te strekken.

Aangekomen bij het hotel worden we allemaal een stuk vrolijker. Het lijkt wel of we op wintersport gaan. We rijden nu door een Alpen landschap heen. Klimmend de berg op en om ons heen allemaal β›·ski en πŸ‚snowboard mogelijkheden. Vlakbij ons hotel zit zelfs de gondel. De temperatuur is inmiddels behaaglijk, rond de 20 graden.

De grootste verrassing is onze hotelkamer πŸ˜„. Dit is de grootste kamer van alle hotel die we tot nu toe gehad hebben. We hebben 2 slaapkamers met ieder een badkamer, een volwaardige keuken (met amerikaanse koelkast en gasfornuis) met alles erop en eraan, zithoek met gaskachel en 2 balkons!!

We hebben even wat tijd nodig om bij te komen. Jelle en Lotte nemen nog even een duik in het zwembad en voor het eerst hoor ik ze gillen dat het koud is πŸ˜‚. Nu gaan we even wat in de omgeving verkennen, er is een prachtig meer waar we omheen rijden. In dit gebied zit het vol met kampeerders, met bordjes dat je de beer niet mag voeren 😬. Dus voor onze kampeerliefhebber die een avontuur zoeken....

Op weg naar een restaurant waar we willen eten komen we een bakker tegen. Hier nemen we alvast een kijkje om te inventariseren voor morgenochtend, we kijken onze ogen uit 😍. Wat een lekkere dingen, het heet Schat’s en blijkt oorspronkelijk van een Nederlandse eigenaar te zijn. Heerlijke koeken en broden πŸ˜‹. De koeken zijn alvast ingeslagen en morgenochtend halen we verse broodjes πŸ˜„πŸ‘.

Verder hebben we heerlijk gegeten bij Slocums. Nu nog even chillen in ons huis en de wifi gebruiken πŸ˜„.