Dag 2

San Francisco

Vanmorgen waren we inderdaad al vroeg uit de veren (je had gelijk Jantine). We hadden prima geslapen maar toch wat van slag door de reis en het tijdsverschil.

Eerst hadden we een heerlijk ontbijt in het hotel en daarna zijn we naar de cabel tram gegaan. Wat is dat een geweldig oud trammetje die op een mooie handmatige manier gekeerd wordt. We zijn hiermee richting Fisherman’s Wharf gereden om daar onze fietsen op te halen.

Nu op de fiets richting Golden Gate Bridge. Aangezien het hier geen hollandse temperaturen zijn hadden we het eigenlijk wel koud, dus als eerste zijn we op zoek gegaan naar warme truien! Allemaal geslaagd met een heerlijke hoodie van San Francisco. Nu fietsen richting de brug. Voor de fietsers onder ons; dit was best pittig 😅, zeg maar gerust zéér pittig! Natuurlijk hebben het alle 4 gered👍! Helaas was het wat mistig waardoor de brug niet volledig te zien was maar evengoed was het prachtig. Bijzonder om er overheen te fietsen. Aan de andere kant hebben we in Sausalito heerlijk gegeten bij een Italiaan. Daarna zijn we met de ferry langs Alcatraz terug gevaren.
Natuurlijk nog een stop gemaakt bij Pier 39. Gezellige shops en wat een zeeleeuwen. Wat een gedoe onder die beesten wie waar mag liggen. Leuk om naar te kijken.

Nadat we de fietsen hebben ingeleverd zijn we terug gelopen naar het centrum. Dit is heuvel (zeg maar berg!) op en dat is erg pittig! Verder zijn we nog wat gaan shoppen en eten bij Union Square.

Het blijft wel bijzonder hoeveel zwervers er zijn in San Francisco.