Dag 10

Sedona

Vanmorgen zijn we weer vroeg uit de veren gegaan. We hebben weer een lange reisdag voor de boeg. Wel eerst even ontbeten 🤗.

We zijn eerst naar de Apache Trail Historic Road gereden. Dit is een 40 mile lange route door de bergen. Het eerste deel is geasfalteerd en het tweede deel is onverhard. De trail werd al lang geleden gebruikt door de indianen. Je komt langs 3 grote meren. Op een gegeven moment kom je door een klein cowboy gehuchtje Tortilla Flat. Ze hebben hier nog een echte saloon met op alle plekken aan de muur dollar biljetten met namen en datums erop. Zelfs de toiletten waren in Westeren stijl. We hebben hier een lekker kopje ☕️ koffie gedronken.

De trail is soms wat steil, smal en heeft hier en daar scherpe onoverzichtelijke bochten. Gelukkig hebben we een auto met 4-wheel drive ☺️. Je hebt op veel punten een prachtig uitzicht. Het was opmerkelijk rustig op deze route, we kwamen weinig auto’s tegen.
Aan het eind kom je bij de Theodore Roosevelt Dam. Door deze dam is het grootste meer in Arizona ontstaan.
Het was een leuke en bijzondere ervaring om deze trail te rijden 👍😄.

Daarna zijn we doorgereden naar Sedona, dit was nog 2,5 uur rijden. Deze route was ook bijzonder. Grote heuvels met bochtige wegen en dan weer kaarsrecht zijn en op sommig plekken lijkt het wel op de Veluwe 😄.

Ons hotel ligt in de omgeving van Red Rock. Zoals de naam al zegt zijn dit allemaal rode rotsen, echt prachtig! Morgen hebben we hier een jeep tour dus dan zullen we de omgeving verder verkennen.

Jelle en ik hebben nog even in het zwembad gepoedelt, maar er kwam een klein regen- en onweersbuitje over dus zijn we er maar uitgegaan.

We hebben nu heerlijk gegeten in de Cowboy Club. De mannen hadden een lekker grote ribeye 😋!