Dag 16

Sillicon Valley

Vanmorgen hebben we weer lekker rustig aan gedaan, het is tenslotte toch ook vakantie 😎! We hebben rustig aan ontbeten. Dit ontbijt werd goed verzorgt door een Griekse oma, zij vond het leuk om te raden waar alle gasten vandaan kwamen en dan mochten wij raden waar zij vandaan kwam 🀣. Verder vond ze dat Jelle te veel op zijn mobiel zat πŸ‘πŸ˜‚ dus wilde ze zijn telefoon wel even bewaren. Nou je raadt het antwoord al, de telefoon werd gauw in zijn zak gedaan.

Nu op naar Sillicon Valley. We zijn eerst naar het hoofdkantoor van Facebook en dus ook Instagram gereden. Volgens Lotte is Facebook echt ouderwets en Instagram is het helemaal! Aangezien het dezelfde eigenaar is vond ze dat wat tegenvallen πŸ˜„.

Het was heel lastig om de auto te parkeren en te kijken waar het visitor centor was. Het parkeerterrein is mega groot en alleen voor medewerkers beschikbaar. Zelfs met Valid Parking want ze staan allemaal dubbel. Het gebouw zelf ziet er wel wat ouder uit, allemaal kleuren en een heleboel ingangen. Bij navraag bleek dat er geen visitor centrum is. Alleen een groot bord met de naam Facebook. Dan daar maar een foto van. Helaas is er geen bord van Instagram 😌.

Nu door naar Google. Ook dit is mega groot! Diverse gebouwen en diverse parkeerterreinen. Niet voor bezoekers alleen voor medewerkers. Bij navraag is hier ook geen visitor centrum maar wel een merchandise store. De auto kunnen we verderop parkeren op een openbare parkeerplaats. We hebben 4,5 km gelopen over het Google terrein om bij de winkel te komen πŸ˜…. Dit was wel in het oudere gedeelte want deze gebouwen zagen er een stuk minder mooi uit dan de gebouwen waar we doorheen liepen. Wel een leuke winkel met natuurlijk weer een leuke gadget voor thuis, nl. een Google Home Mini (een pratende google voor in huis πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ maar kan ook als box dienen). Het is in Nederland nog niet verkrijgbaar dus dat is wel grappig.

We gaan nu op pad naar het huis van Steve Jobs. Waar alles voor hem (en ons Apple users) oorspronkelijk begonnen is. We vonden het leuk dat het ons lukte om te vinden. Het huis is niet meer bewoond maar je mag niet door de ramen gluren uitstappen. Een foto maken mag alleen vanaf de straat.

Daarna zijn we naar het hoofdkantoor van Apple gereden. Hier hebben ze wel een visitor centre wat gewoon een Apple store is. Het ziet er wel mooi en strak uit aan de buitenkant. De parkeer mogelijkheden worden wel duidelijker aangegeven. Apple bouwt aan een nieuw kantoor en het zou Apple niet zijn als ze hier niet alvast een inkijkje in kunnen geven. Er staat een grote maquette in de lobby en met een IPad kun je hierop richten en dan wordt de maquette aangekleed. Je kunt het dak eraf halen en de kantoorinrchting zien. Je kunt de tijden aapassen zodat je kan zien hoe het er overdag en in de avond uitziet. Er wordt een Steve Jobs theater gebouwd (onder de grond) en ook hier kan je virtueel naar binnen kijken. Echt kunstig gedaan. Verder was het niet anders dan alle overige Appel stores.

We slapen het laatste nachtje in het Avatar hotel in Santa Clara, dat ligt in Silicon Valley en dat is weer heel dichtbij San Francisco. De temperatuur is voor ons weer even wennen, eigenlijk hebben we het een beetje koud πŸ˜‚. Het is hier 23 graden. Toch nemen Jelle en Lotte nog even een duik in het zwembad, gelukkig is het water wat warmer.

Naast het hotel zit een groot pannenkoeken restaurant, daar wordt Lotte wel héél erg vrolijk πŸ˜‹ van. Gelukkig hebben ze ook burgers dus voor ons ook iets lekkers, daar hebben we dus lekker gegeten.

Morgenochtend kunnen we nog rustig aan doen want wij vliegen pas om 15.30 uur (onze tijd hier). De auto (die we onderweg maar even een beetje hebben schoongemaakt) kunnen we nog de hele dag gebruiken, dus dat is super fijn.