Dag 15

Sonora

Vanmorgen hebben we lekker rustig aan gedaan, we blijven nl. 2 nachtjes slapen in dit hotel. Vanmorgen hadden we weer een lekker ontbijt 😇 met alleen maar Nederlandse 😄 gasten.

Eerst zijn we naar Columbia State Historic Park gereden. Dit is een plaatsje uit de tijd van de Gold Rush. In de jaren 1850 en 1870 werd er in dit gebied meer dan een miljard dollar 💵💰aan goud gewonnen. Deze stad was een tijd lang de op een na grootste stad in Californië. Nu zijn er vrijwillgers die leven in dit dorpje zoals ze dat vroeger deden. Echt een stapje terug in de tijd. Leuk om dit zo even te zien.

Daarna zijn we naar Big Trees gereden. Hier is de geschiedenis van de grote bomen begonnen. Hier stond ooit de grootste Sequoia. Nu kun je nog op de doorgezaagde stam staan. We waren net kleine lego poppetjes tussen deze enorme grote Sequoias. We zijn niet in Sequoia Park zelf geweest maar we hebben zeker een goed beeld gekregen van de grote bomen. Wij hebben een trail gelopen in de North Grove van ongeveer 1,5 uur. We konden onderweg een informatieboekje pakken met uitleg over de vele bomen en hum bijzonderheden. Daarna zij we nog even naar de South Grove gereden en daar hebben we nog een beaver trail gelopen richting de beaver creek. We hebben al eerder ervaring opgedaan met bevertochten maar ook hier weer hetzelfde resultaat..... een bever zie je niet 😂.

Het was echt een geweldig mooie omgeving, ook om hier naar toe te rijden was het indrukwekkend mooi. Je komt op stukken weg met een prachtig uitzicht op een heel groot meer en verder rij je in een mooie bosrijke omgeving. Een mooie afsluiter van de natuurparken die we gezien hebben.

Eind van de middag kwamen we weer bij het hotel en hebben we eerst even een lekkere frisse duik genomen in het zwembad. Fris was die zeker want ook hier was het water gewoon best koud 😨. Wel heerlijk hoor want verder was het de hele dag 32 graden.

Via Tripadvisor zijn we uitgekomen bij een heel leuk en lekker restaurant The Peppery. Hier hebben we héérlijk gegeten. Jelle heeft het aangedurfd om een pizza te bestellen van 16 inch! Hij werd goed gewaarschuwd van te voren dat hij heel groot was. Hij is toch ver gekomen maar niet helemaal op. Ook voor Lotte was de kleine pizza (12inch) veel te veel. Dus voor het eerst zijn we hier met doggybag de deur uitgelopen 😂.

Nu maken we ons klaar voor onze laatste dag! Daarna beginnen we weer aan de lange terugreis.