Dag 8

Tucson

Vanmorgen hebben we eerst weer lekker ontbeten in het hotel 😇, we hadden weer een mazzeltje. Vandaag hebben we een lange reis voor de boeg van 406 miles (650 km) dus het wordt een pittige dag.

We wilde nog wel wat zien van San Diego dus reden we eerst richting de haven waar een groot vliegdekschip ligt. Dit schip heeft bijna 50 jaar gevaren en was het langst in gebruik van alle vliegdekschepen ter wereld. Het is nu een museum, we zijn er verder niet op geweest. De buitenkant maakt al een behoorlijke indruk.

Daarna zijn we nog naar Balboa Park gereden. Dit is een mooi groot park met schitterende gebouwen en diverse tuinen. Hier hebben we even doorheen gewandeld.

Voordat we naar Tucson afreisde nog even een tussenstop bij de Walmart. Het valt ons nog wat tegen hoe vaak we deze tegenkomen, het kan ook zijn dat we ze niet altijd zien vanaf de snelweg.

Op weg naar Tucson! We wisten al dat dit een pittige, lange en saaie route zou worden. We zijn over Highway 8 gereden die vlak langs de Mexicaanse grens loopt. Het eerste deel was heel afwisselend, grote heuvels met hier een daar een rots erop. Daarna kwamen er heuvels met alleen maar steen. Kort daarop kwamen we opeens in een soort Nederlands akkerlandschap 😄. Aan beide kanten allemaal grasvelden en enorme stapels hooi, echt ontelbaar zoveel. Daarna veranderde het landschap in een saaie kale vlakte, een soort vlak duinlandschap. Er stond af en toe een cactus en een struikje. De weg was recht, echt kaarsrecht. We hebben onderweg een sanitaire stop gemaakt, nou dat is ook een ervaring. Als je uitstapt kun je bijna geen ademhalen, je voelt en proeft alleen maar warme lucht. Het is net alsof er een warme föhn in je gezicht blaast op de hoogste stand 😅. De temperatuur is inmiddels 45 graden. Je voelt de warmte door de ramen van de auto heen. Het werd zo warm dat ik de navigatie maar van het dashboard heb gehaald want deze raakte overhit 🌡. Bijzonder om onderweg te zien was dat je af en toe dorpjes tegen kwam waar mensen wonen in een stacaravan. Je ziet er dan een paar bij elkaar en daarna een tijd lang helemaal niets. Zo woon je dus echt “in the middle of nowwhere”. Verder vind ik het zeer bijzonder om op deze route campings te zien, ja echt en wel veel ook. Ik begrijp niet zo goed dat je voor je lol in 45 graden in niemandsland gaat kamperen 😱, maar ze zijn er echt hoor!! OK, wij zijn geen kampeer fanaten maar in deze woestijn....

Verder zijn we bij het binnenkomen bij de staat Arizona nog een grenspost tegen gekomen. Hier moet je echt stoppen bij een hokje waar 2 mannen en een herdershond staan. De hond snuffelt even aan de auto en de heren kijken of ze een reden hebben om je aan te houden of dat je door mag rijden. Gelukkig mochten wij verder rijden.

Om 18.00 uur kwamen we aan in het hotel (gelukkig met airco). Mooi op tijd en achteraf gezien vonden we het goed te doen. We hebben een lekkere duik in het zwembad genomen en bij het hotel gegeten. We blijven hier 2 nachten dus we kunnen even lekker bijkomen.

Nog een klein detail; de bedden zijn hier hoog....🙃, ik moet er echt inklimmen....misschien heeft het ook iets te maken met lengte.... 😂. Het ligt verder prima 👍.