Dag 14

Yosemite

Vanmorgen zijn we heerlijk opgestaan in ons luxe appartementje 😄. Johan was al vroeg naar “ons” bakkertje om lekkere broodjes te halen. Heerlijk was dit omtbijt vanmorgen!!!

Nu gaat onze reis weer verder richting Sonora. We rijden eerst naar Mono Lake. Dit is een zoutmeer met grillig gevormde zoutpilaren. Het zoutgehalte is 2x zo hoog als het zeewater. Je ruikt het water ook als je erbij staat, het heeft een typisch luchtje. Het geeft een spectaculair gezicht al die torentjes.

Daarna zijn we doorgereden naar Bodie. Onze navigatie stuurt ons langs een bijzondere weg namelijk grotendeels onverhard. Er stonden ook een bord “rough road”, nou dit klopt wel hoor 😂. Zie de foto van onze vieze auto.
Bodie wordt nu een spookstadje genoemd. Hier werd in 1859 goud ontdekt, en werd een snel groeiende plaats in het Wilde Westen met wel meer dan 10.000 inwoners. Na een brand is een groot deel verwoest, nu is er nog een klein deel van het dorp te zien met de huizen en interieurs uit die tijd. Leuk om even doorheen te wandelen en te zien hoe het er toen geleeft werd.

Dan op naar de Tioga pass die ons leidt door Yosemite. Door Jan Doets zijn we afgelopen dagen steeds goed op de hoogte gehouden over de brand in deze omgeving. Sinds 2 dagen is deze pass weer geopend dus kunnen we erdoorheen rijden. We hebben entree geld betaald aan het begin van het park en dit bonnentje moest je bij het uitrijden weer laten zien. Niet bijzonder maar ik kom hier straks op terug 😂.

Het is een prachtige route in een mooie omgeving. Een aantal keer zijn we even gestopt om mooie foto’s te maken. Je kan ook diverse wandeltochten maken maar daar hadden we niet zo veel zin in. We merken dat we toch wat verzadigt raken. De stops die we gemaakt hebben zijn prachtig. We hebben ons best gedaan om nog een beer te spotten maar dat is helaas niet gelukt. In het begin zie je niets van de brand maar hoe verder we naar het einde van de pass rijden zie je wel een heleboel zwarte bomen. Echt zonde hoor die brand.

Nu dus op weg naar de uitgang en ja je raadt het al....bonnetje weg.... deze heb ik keurig in het dashboardkastje gelegd, bovenop zodat ik het weer makkelijk kan pakken....weg bonnetje. Het blijkt dat deze erachter is gevallen 😬. Lotte komt met het slimme idee om een foto achter het kastje te maken 👍, dat lukt inderdaad en je ziet het bonnetje liggen. Nu heeft Johan vakkundig de boel uit elkaar getrokken en het bonnetje is weer tevoorschijn gekomen 🤗. Daarna de boel weer in oorspronkelijke toestand in elkaar gezet 😅. Gelukkig, nu op naar de kassa. Wat denk je; kijkt ze niet eens naar ons bonnetje 🤪.

Daarna was het nog 1,5 uur rijden naar ons hotel. Alles bij elkaar zitten we vandaag toch weer een lange dag in de auto. Gelukkig kunnen we eten in een restaurant naast het hotel. De bediening is niet heel enthousiast maar het zit hier vol met Nederlanders 😄. Dat schept toch wel weer een band. Na het eten worden we nog aangesproken door een stel met de vraag of wij nog wat extra water willen. Zij gaan overmorgen naar huis en hebben iets te veel ingeslagen. Aangezien ik altijd blij wordt van water ben ik gelijk enthousiast (volgens de mannen, dolletjes). We staan nog even gezellig na te kletsen met elkaar en het blijkt dat we bijna dezelfde reis hebben gemaakt via Jan Doets. Toevallig zeg. Maar nog toevalliger wordt het als we elkaar vragen waar we vandaan komen......ja hoor.... Heemskerk!! Hoe leuk is dat 😂, elkaar nog nooit gezien en dan ontmoeten in Sonora in de USA!

@ voor jullie (sorry we hebben geen namen uitgewisseld) We vonden het heel gezellig, super bedankt voor de waterflesjes 👍! We wensen jullie morgen nog veel plezier in Silicon Valley, daarna een goede ✈️ terugvlucht en wie weet tot ziens in ons dorp 🙋‍♀️. Bijzonder leuk dat jullie af en toe hebben meegenoten van onze verhalen 😂.