Dag 15

Arches National Park

10 uur we gaan op pad naar het Arches National Park. We beginnen gelijk met een rij auto’s die door de poort van het park willen. Wij hebben een national park pas dus we kunnen doorrijden. De eerste (plas) stop is bij visiter center. Hier krijg je informatie over de Arches en meer. Ook een winkeltje. Altijd leuk om doorheen te lopen.
Arches National Park spreekt tot ieders verbeelding met rode rotsen, prachtige bogen en grillige vormen. We hebben de rit gemaakt met de camper naar boven en diverse fotomomenten stops gemaakt. Tot de mooie bezienswaardigheden behoren de beroemdste boog Delicate Arch, Landscape Arch, de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden, Klondike Bluffs en Balanced Rock. We hebben geen hele trials gelopen maar steeds korte stukjes en weer in de camper naar het volgende punt en weer fotomomentje. Klimmen en wandelen. In Arches vind je meer dan 2.000 exemplaren. De bogen zijn gevormd door een combinatie van wind- en watererosie, ijs, tektonische activiteit en een instabiele ondergrond van zout.
Het Arches National Park is beroemd vanwege de vele indrukwekkende rotsformaties en balancerende rotsen zoals de Courthouse Towers, Windows Section, Fiery Furnace, Devils Garden, Klondike Bluffs en de Balanced Rock. Er zijn meer dan 2000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches), waaronder de Landscape Arch, Double Arch, Double O Arch en Delicate Arch. De kleinste bogen hebben een opening van amper één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) 88,4 meter is.
Vanwege de pittoreske rotsformaties en het panoramische landschap in de omgeving van Moab werden ook hier veel films opgenomen. Zoals de Western: Once upon a time in the West. Maar ook Indiana Jones and the Last Crusade, Thelma and Louise en Mission: Imbossible II
Het was een warme dag weer met wat mooie wolkjes tegen de helderblauwe lucht. Rond 35 graden.
Toen we rond half vijf weer op de camping terug waren dronken we een drankje met een knabbeltje erbij en keken we waar we vanavond wilden eten. Het werd The Moab Brewery in Moab. Daar brouwen ze ook vodka, gin en bier. Roel Daniel en Martijn namen een gebrouwen biertje en dat viel goed in de smaak want we namen gelijk een aantal blikjes mee voor in de camper. Dat gaat vast wel smaken. Het eten was heerlijk. Martijn en Daniel een flink bord met goed vlees en spareribs en Roel een kippeborst en ik een salade. Er zat natuurlijk van alles aan sla, patat etc bij bij de mannen. Als toetje vanille ijs met slagroom en een brownie er onder. De serveerster kwam al met 4 lepeltjes aanzetten. Het was een toetje voor 1 persoon, maar met 3 personen konden we ruim genoeg toetje eten. Bij de uitgang kon je ook eigengemaakt ijs nemen en dat liet Martijn zich geen twee keer zeggen. Hij ging voor een bakje ijs.
Savonds weer een zwoele avond. We konden weer lekker buiten zitten.