Dag 17

Capitol Reef

Vroeg op. Brrrrr koud. De camping ligt volledig in de schaduw in de vroege morgen. Na ontbijt weer rijden.
Vertrek 08.30 uur. 10.15 uur even pauze. Koffietijd. 10.45 en doorrrrr.
11.45 aankomst visitor center. Na diverse foto stop momenten. De route hier naar toe was weer anders dan de voorgaande. De bergen zijn weer anders. Het leek wel of er gewoon beton gestort was. Het laatste stuk reden we hele stukken alleen zo stil was het op de weg.
Na het bezoek aan visitor center zochten we een plekje om de camper neer te zetten en een broodje te eten. Half 2 zijn we Scenic Drive gaan rijden. Deze weg is dertien kilometer lang en brengt je langs felrode rotswanden, uitkijkpunten en startpunten van wandelingen. De Scenic Drive is een one-way, we moesten aan het einde dus omkeren en dezelfde route terugrijden.
We zagen onderweg een rotspartij waar duizenden jaren geleden rotstekeningen zijn gemaakt. Nog goed bewaard gebleven. In dat gebied huppelden de eekhoorns gezellig in het rond. Grote eekhoorns en kleinere.
Als laatste bezochten we een panorama uitzicht. Prachtig vergezicht met allerlei rotspartijen in diverse kleuren en vormen. Inmiddels was het ook flink gaan waaien. De temperatuur is nog steeds standje heet.
Rond 16.00 uur kwamen we aan op Wonderland RV Park. Na het inchecken zaten we geïnstalleerd en al om 16.30 uur aan een drankje en knabbeltje. Vanavond willen we bij het steakhouse “Broken Spur” tegenover de camping gaan eten. Eerst even relaxen.
We hebben heerlijk gegeten. Goed vlees en heerlijk ijs na. Ik weer ijs met brownie. Kwart over acht liepen we terug naar de camping. Vol maar voldaan. Ik ben gaan douchen. Dit was weer een aparte douche. De deur van de douche ruimte had een code. Daarmee kon je naar binnen. Het was een flinke ruimte met een hele mooie douche en in de ruimte ook een toilet. Op de douche was een timer aangesloten. Je kon maar 7 minuten douchen. Als je meer wilde douchen moest je 5 minuten wachten. Daarna kon je de douche weer voor 7 minuten aktiveren. Ik redde het makkelijk in 7 minuten.
We zitten wel buiten savonds maar ik niet in korte broek. Het is geen warme zwoele avond.
Morgen op tijd op. We gaan naar Bryce Canyon.