Dag 22

Een lange rit

Voor het eerst weer buiten eten. Afgelopen dagen in lange broek en vest binnen gegeten. Nu lekker weer buiten. Het is nog niet heet gelukkig. Het is bewolkt waardoor de zon niet volledig kan branden. Is even niet erg.
09.15 uur. We zijn weer op weg. Eerst even leuke souvenirs gekocht en toen tanken en op weg naar de volgende camping. Mammoth Mountain RV Park – Mammoth Lakes.
Na twee uur intensief rijden door flinke windvlagen om 11.00 uur even koffie en plas pauze. Het is een open vlakte dus de wind heeft vrij spel. We hebben koffie en een koekje gehaald en zijn buiten in de schaduw gaan zitten. We hadden echt een rustplaats ergens in het niets. Een tankstation waar je kon eten en/of eten en drinken kon meenemen. Na drie kwartier zijn we weer op pad gegaan.
13.51 uur. Nog steeds in de desert maar we nemen even pauze. Plassen, drinken en eten. 14.17 uur en doorrrrr.
Onderweg in het weiland tussen de koeien zag ik een vos staan.
16.45 uur komen we na een lange en intensieve rit aan op de camping. De temperatuur is schrikbarend gekelderd. De mensen lopen met dikke truien aan en wij komen in korte broek en shirts aan. Vandaag was het hier overdag 20 graden, wij komen van 30+ af. Morgen is de temperatuur 25 graden. Het was ook wat bewolkt. De camping is in het park recht tegen over het visiter center. Morgen gaan we daar informatie halen. We willen wandelen en er schijnt dichtbij een waterval te zijn. De camping is gesitueerd in een berengebied. Snachts schijnen de beren echt over de camping rond te scharrelen. De gasten die in een tent slapen moeten hun etenswaren en drinken in een houten box bewaren zodat de beren het eten niet kunnen ruiken. Wij moeten alle eten gewoon in de camper bewaren en niet onder de camper. Dat ruiken ze natuurlijk ook. In de auto bewaren werd ook afgeraden want een beer heeft je auto heel makkelijk en snel open. Nadat we de camper hadden geïnstalleerd zijn we naar het dichtstbijzijnde dorpje gelopen. De camping ligt in een wintersportgebied en zomers ontvangen ze uiteraard ook gasten. We hebben in een Mexicaans restaurant gegeten en het was heerlijk.
Om 20.00 uur waren we weer terug. Het is weer een koude avond dus het kampvuur gaat weer aan. Nu 20.10 uur is het 12 graden. Voorspelling voor vannacht het wordt 5 graden.