Dag 2

Golden gate bridge

Gisteren om 20.30 uur uiteindelijk gaan slapen. Tot 2 uur geslapen en daarna iedere 1,5 uur wakker. Klaarwakker. Het was nog warm ook. Uiteindelijk tot kwart voor zeven weten te rekken maar we zijn allemaal klaar wakker. Daniel is gelijk lekker gaan douchen en wij blijven nog even lekker chillen.
Tegenover ons hotel zit Sam’s diner. Daar kan je lekker ontbijten volgens de reviews. Maar niet op labor day. Dan zijn ze ook dicht net als vele winkels en eetgelegenheden. We hebben bij Starbucks ontbeten. Soort sandwich met gebakken ei en bacon ertussen. Was lekker maar veel. Met koffie uiteraard. In de lounge drinken we de koffie op. Na de koffie op weg naar het vertrekpunt van de cablecar. Daar konden we ook mooi zien hoe de cablecar rondgedraaid wordt om weer terug te kunnen rijden. De rij was lang maar de zon scheen heerlijk en er waren genoeg foto en filmmomenten. Met de cablecar meegereden naar het eindpunt. We liepen hiervandaan naar de fietsverhuur. We gaan fietsen. De Amerikanen zijn naar vrouwen toe erg complimenteus. Gisteren bij de douane zei die man dat roel twee zoons en een dochter bij zich had. En bij de fietsenverhuur werd gezegd dat ik een helm op moest omdat ik een bepaalde leeftijd had. We zijn allemaal met helm op op weg gegaan naar de golden gate bridge om daar overheen te fietsen. Thuis fiets ik weinig en nu moest ik door het verkeer van San Francisco. Ik moet zeggen het verkeer is erg relaxed. Ik fietste achter de mannen aan. Voor de brug hadden we een stop bij de warming hut. Tijd voor koffie en een broodje of wrap. We zaten heerlijk in de zon. Daarna weer door. Om naar de brug te komen moesten we af en toe flink klimmen. Dat trok ik niet dus dat liep ik omhoog. De mannen konden het goed volhouden. Er waren diverse leuke foto momenten. Roel kon uit zijn dak gaan. De brug overfietsen ging goed, er stond flinke wind. Het autoverkeer was gescheiden van het fietsverkeer. Na de brug een flinke afdaling om naar het plaatsje sausalito te fietsen. In sausalito stapten we op de ferry. De ferry bracht ons terug naar de andere kant. We moesten nog een klein stukje fietsen terug naar de fietsverhuur om de fietsen in te leveren. We hadden nog geen zeeleeuwen gezien dus op naar Pier 39. Daar lagen ze allemaal te slapen op de pontons. Sommige waren aan het ruziën en duwden elkaar ervan af. Het was een leuk schouwspel met op de achtergrond de pelikanen.
Inmiddels hadden we honger en zochten we naar een plek om te eten. Fishermanns warf is best wat toeristisch en erg druk. Maar bij het Hard Rock café kregen we een tafeltje. Daniel en Martijn een burger met friet. Roel en ik een salade. Het was inmiddels best koud geworden. We besloten een taxi te nemen om terug te gaan naar het hotel. We hebben een leuke zonnige dag gehad met soms wind en wat kille temperaturen.