Dag 11

Grand Canyon

Zeven uur opgestaan. Ontbijten. Het was fris. Ik trok mijn vest erbij aan. Na ontbijt om 9 uur op weg naar de volgende camping. We hadden een prachtige klimroute vanuit Sedona richting Grand Canyon. Later gingen we de snelweg op. Om 11.00 uur hadden we zin in pauze. Bij Grand Canyon Inn dronken we een echte Amerikaanse bak koffie. Bij Grand Canyon Inn was ook Rocks and more. Hier kan je stenen etc kopen en er stond een cowbow indianen tafereel buiten opgesteld. Leuk om te zien. Gemaakt van staalplaten paarden en cowboys en indianen die in gevecht zijn met elkaar.
Daarna reden we door. Prachtige uitzichten. We zijn direct naar Grand Canyon Visitor Center gereden. Hiervandaan zijn we gaan lopen naar Mather Point. Een prachtig punt met uitzicht over en in Grand Canyon. Na diverse fotomomenten zijn we de Rim Trail gaan lopen. Weer heel veel mooie fotomomenten gehad. Het was weer een mooie en hete dag. Veel water gedronken. Aan het eind van de Rim Trail stapten we op de bus de red lijn. Met deze lijn rijd je naar Hermits Rest. De bus stopte op een aantal haltes waar je voor een mooi punt kon uitstappen en daar kijken en/of fotograferen. Iedere tien minuten kwam de volgende red lijn om mee te rijden naar het volgende punt. Zo zijn we op veel haltes uitgestapt. De laatste drie haltes zijn we niet uitgestapt maar door gereden naar Hermits Rest. Op het eindpunt hebben we een sanitaire stop gedaan en water getapt. Daarna zijn we weer ingestapt. De bus rijdt terug naar het begin punt waar we op een ander lijn (blue) zijn gestapt, die bracht ons naar het Visitor Center terug. We reden met de blue buslijn langs de trailer village rv campground. In 10 minuten reden we met de camper naar de campground en checkten ons in. We hebben plaats E22. Tijdens het neerzetten en aansluiten riep Roel ons want hij had een hert gezien. Over de camping lopen de herten gewoon rond.
We zijn in de camper gaan zitten met een drankje en een knabbel. Het is 19.00 uur en al donker. Buiten was het al aardig fris geworden. Ik denk dat we vannacht geen airco nodig hebben.
Morgen gaan we al weer vroeg op en rijden we naar Page.