Dag 9

On the road again

Half zeven opgestaan. Buiten ontbijten. 08.00 uur op weg naar Sedona. Sedona ligt in de staat Arizona.
We rijden door een groot lang saai uitgestrekt gebied over de interstate Arizona east 10. Door een blowing dust area waar je in de verte kleine zand wervelwindjes kon zien. Het waaide behoorlijk. Het eerste stuk om naar de east 10 te komen reden we over een mooi glooiend stukje asfalt.
Onderweg getankt en binnen hadden ze een Subday. (Staat er goed. Het was geen Subway) Hier kochten we onze sandwiches voor de lunch en dronken de koffie.
We werden ingehaald door de grote en kleine vrachtwagens of het niks was. Onderweg lagen ook diverse stukken band van vrachtwagens die een klapband hadden gehad. Hier is het normaal blijkbaar om het te laten liggen.
Uiteindelijk gaan we de interstate Arizona North 17 op.(Black Canyon freeway) Beneden zie je Phoenix liggen. Grote stad. We hebben een lange rit gehad. We gaan over in de Arizona veteranes highway en bereiken de 4000 meter hoogte. De camper doet goed zijn best om dit te bereiken. Onderweg gaan we van een droge cactussen omgeving voorbij Precott over in een groene omgeving alsof het hier meer regent. Vlak voor de camping hebben we een foto momentje. Mooie rode bergen de Red Socks. Prachtig gezicht. 16.10 uur checken we ons in bij de recepti van camping Rancho Sedona RV park. We zitten bij de camper onder het gezang van cicades heerlijk even te zitten en bijkomen met een Stella Artois.
Na een uurtje lummelen zijn we naar Tlaquepaque gelopen. 10 minuten buiten de camping. Een kleine centrum met restaurants en winkeltjes. Morgen gaan we de winkeltjes bekijken. Nu hebben we heerlijk gegeten. Daarna teruggelopen in het dikke donker. Geen lichten op de weg waar we lopen. De sterrenlicht met noorderlicht is duidelijk te zien. Op deze camping is een van de vele regels dat alle lichten buiten uit is om 22.00 uur zodat er geen lichtvervuiling is. Kaassie voor Roel. Die gaat los met zijn camera om sterren te fotograferen.