Dag 1

Schiphol en San Francisco

Vanmorgen 5 uur (vroeg!) gaat de wekker na een onrustige nacht. Arjan en els staan om kwart voor zes aan de deur. Koffers in de auto. Dikke knuffel van els en we gaan op weg. Inchecken koffers afgeven door de douane gaat soepeltjes. Kwart over zeven zitten we aan de koffie in afwachting van boarding. Onze grote avontuur is begonnen.
SAN FRANCISCO
Het vliegtuig land om 11.30 uur uur in San Fransisco.
Om 12.00 uur Amerikaanse tijd staan we in de “Efteling” rij bij de douane. We moeten een formulier als gezin invullen en bij de douane moeten we onze vingerafdrukken geven en er wordt een foto van je gezicht gemaakt. Ze vragen wat je komt doen en uiteindelijk na een uur zijn we er doorheen. Op naar de “Bart” een Amerikaanse metro. Hiermee gaan we naar hotel Withcomb. We moeten even zoeken maar de “Bart” staat al klaar en we gaan op weg. We stappen midden tussen de zwervers uit. Het is iets heftiger dan verwacht. Het is het normale leven hier, maar ik kan er niet aan wennen. We brengen de tassen naar de kamer en gaan direct weer op stap. We zijn natuurlijk al geruime tijd wakker en we hebben honger en zijn moe. We moeten wakker blijven en besluiten naar fishermanns warf te gaan om te eten. We nemen het historische trammetje. Bij Boudin eten Martijn en Roel een clam shoulder, Daniel een pizza en ik een sandwich.
Het is vreselijk, enorm beredruk bij Pier 39 en verder. We hebben 1 zeeleeuw gezien. Die was aan het zwemmen bij een bootje waar ze vis schoonmaakten. Ons hoofd zit vol en we besluiten naar het hotel terug te lopen. We klimmen de straatjes op en dalen en klimmen en drie kwartier later halen we bij Starbucks een koffie en zitten om 18.30 op de kamer. Jullie slapen al en staan bijna op. Wij gaan proberen nog [email protected] uurtjes wakker te blijven. Morgen gaan we fietsen en zoeken de zeeleeuwen op. Misschien gaan we ook nog een ritje met de cablecar maken.
Als het weer net zo als vandaag is ben ik bang dat we truien en vesten aan moeten doen. Wat een koude wind. We waren gewaarschuwd voor deze kille wind en ze hadden niet gelogen.