Dag 24

Tioga Pass en Sequoia’s

We zijn weer om 7 uur opgestaan en om 8.30 uur rijden we weg. Op weg naar Yosemite Lakes. We gaan via de Tioga Pass. Het is een hele mooie route en stoppen een paar keer voor een fotomomentje.
Als we het park Yosemite binnen rijden zitten we op 9945 feet. (3.031 m)
Om 10.30 uur drinken we koffie aan het Tenaya Lake. Een prachtige stop met vele fotomomenten. Een kop koffie en een aantal foto’s later vertrekken we om 11.00 uur weer. Tot nu toe is het een prachtige rit.
Bij Olmsted Point hebben we weer een mooi punt om te fotograferen.
Toen zagen we rook. We konden stoppen om te kijken. De rook was aan de overkant van het dal boven de bomen uit. Een brandweerman op deze stop vertelde dat dit rook van een blikseminslag 2 weken geleden is. Deze brand laten ze gecontroleerd uitbranden. Brand is ook nodig voor vegetatie. Het nieuwe spul krijg zo gelegenheid op te groeien op vruchtbaar grond en alle onkruid brand weg.
Om 12.45 komen we op de camping aan. We mogen zelf een plekje uitzoeken. We kunnen om 13.15 uur al broodje eten.
Na het eten om 14.00 uur gaan we op zoek naar sequoia bomen. Die vinden we als we in Tuolumne grove een loop lopen. Er stond bij dat het een loop van [email protected] uur zou zijn. Wij liepen de loop in 1.5 uur. We hebben Sequoia bomen gezien. Ooit een keer is er in dat gebied brand geweest. Vele zwarte stokjes bomen en ook sequoia’s aangetast. Zonde. Er stonden ook heel veel nieuwe sequoia’s die net opgroeien. Het was een stijle afdaling dus ook een stijle klim omhoog.
17.00 uur zijn we op de camping. Camper installeren en een drankje en knabbeltje. Dan komen we er achter dat het elektra het helemaal niet doet. Eerst denken we dat er iets niet is goed aangesloten of dat er een zekering is doorgeslagen.
Later blijkt dat er een mankement is aan het elektriciteitspaaltje. Gisteren bleek er ook al een mankement te zijn. Daarbij zijn ze vergeten door te geven dat het mankement nog niet is verholpen. Daardoor kon het komen dat wij op die plaats zijn gaan staan. Na 1,5 uur prutten zijn we verplaatst naar een ander plekje. Het wordt al donker en we gaan eindelijk eten. Na het eten afwassen. We hebben geen WiFi bij de camper. Wel bij de family lodge werd er gezegd. Verbinding is minimaal. Helaas het is niet anders. Morgen nog een dag Yosemite.