Dag 19

Zion National Park

09.00 uur. We zijn weer op weg. Het was weer een koude nacht maar nu schijnt de zon alweer volop. In tegenstelling tot gisteren is het geheel onbewolkt. De lucht is heel helder blauw.
We hebben een mooie rit naar Hi-Road Campground en komen 10.30 uur aan. We checken ons in en rijden direkt door naar het Zion National Park om daar naar het visitor center te gaan. Bij de entree van het park lieten we weer onze pas zien. We moesten ook 15 dollar betalen om de mt. Carmel tunnel door te mogen. Campers van onze afmeting en groter moeten in het midden van de tunnel rijden. Daarom betaal je 15 dollar. We gaan met gemak de mt Carmel tunnel door maar de andere kant op stond een enorme rij auto’s te wachten. De tunnel wordt iedere keer voor 10 minuten per kant gesloten. Wij kon konden dus net op tijd met de rij mee, anders moesten we wachten. Toen we de tunnel uitkwamen kwamen we weer in de file. Beide kanten van de weg stond stil. Later bleek er een rotsblok op de weg gerold te zijn. Werkmannen moesten de rotsblok eerst verwijderen van de weg.
We konden niet meer parkeren bij visitor center. We hadden dat al verwacht. We werden al gewaarschuwd dat we te laat daarvoor waren. We moesten even doorrijden en dan kwamen we in Springdale. Daar kon je ook parkeren. Wij vonden een parkeerplaats vlak bij een halte voor de shuttlebus. We waren wel inmiddels het park weer uit. We betaalden 20 dollar voor een dagkaart en liepen de parkeerplaats af. We zagen toen op een bord staan wat wel en niet mag en er stond ook bij No RV’s. (Geen campers) Wij dachten nou laat maar zitten hoor ze controleren toch niet.
Om 12.00 uur zijn we eerst gaan eten bij een tentje. Café Soleil Zion. Een heerlijke sandwich met kip en pesto en koffie, cola, icetea. We zaten heerlijk relaxed en na een drie kwartier zijn we naar de shuttlebus gegaan. Die bracht ons naar het begin van het park. We lieten onze parkpas weer zien en we waren binnen. Met de shuttlebus die alleen in het park rijdt zijn we weer bij diverse haltes uitgestapt om allemaal moois te bekijken. The Weeping Rock: Een rotspartij waar allemaal druppels water in een fijne waterval naar beneden komt. Een riviertje waar een mooie rotspartij achter vandaan komt. In het park zagen we een aantal keer hertjes en diverse soorten eekhoorns. Grote en kleine.
Om 17.00 kwamen we weer terug op het parkeerterrein. Er hing een briefje op het raam en om het wiel zat een wielklem. Op het briefje stond dat we niet betaald hadden voor parkeren en daarvoor kregen we een boete plus de parkeerkosten. Er stond ook een telefoonnummer op. Roel probeerde het nummer te bellen, maar kreeg geen verbinding, slecht bereik. Toevallig komt de sleepwagen aanrijden van het mannetje waar onze wielklem vandaan komt. We waren dus net op tijd anders was de camper nog weggesleept ook. De man vertelde dat we twee plekken in beslag namen (scheef ingeparkeerd dus) en dus de andere plek ook betaald moest worden en daarom een boete krijgen. De andere twee campers naast ons stonden ook scheef toen wij inparkeerden daarom stond Roel ook scheef. En wij maar denken dat er geen RV’s op deze parkeerplaats mogen staan. We hebben de man betaald en zijn rustig aan naar de campground gereden. Aan de overkant zit het kantoor van de campground met souvenirwinkeltje en pizza bakkerij. We hebben vier pizza’s besteld en meegenomen. En gelijk haardhout want we kunnen weer kampvuur maken.
Een mevrouw in de bus vertelde dat ze vanmorgen vroeg in het park al was wandelen en dat het 32 Fahrenheit was, dat was erg koud. We keken op Google en bleek het vanmorgen dus 0 graden Celsius. geweest te zijn. Brrrrr. Nu is het 20.45 uur en rond het kampvuur lekker warm.
Morgen hebben we nog een dag Zion en gaan vroeg op pad om bij visitor center te kunnen parkeren. Scheelt 20 dollar parkeren (en misschien een boete😄) Wel moeten we weer voor de mt. Carmel tunnel betalen.