Dag 11

Reisdag 11 en 12

Op dag 11 beginnen we eerst met een jeeptour door Monument Valley. Onder begeleiding van een Navajo gids gaan we op pad. Wat wij in ons hoofd hadden waren grote vlaktes met de bekende "John Wayne" rotsen. Het is verrassend om te zien dat de Valley over schitterende bergen beschikt. De een nog spectaculairder dan de ander. Uiteraard ook de bekende plekken waar veel films met John Wayne zijn opgenomen. Wat ons echter meer intresseert is de Navajo cultuur. Monument Valley is een reservaat dat door de Navajo's wordt beheerd. Het laat een diepe indruk op ons achter.
's-Middags rijden we vanaf Monument Valley naar Moab. Een mooie rit van ongeveer 2,5 uur. In Moab blijven we 2 nachten en dat is wel even lekker.
Dag 12 maken we 's-morgens een jeeptour door Canyon Land NP. Over onverharde paden rijden we in een 4x4 Jeep langs de mooiste uitzichten. Door de chauffeur krijgen we veel achtergrond informatie.
's-Middags rijden we zelf naar Arches NP. Dit NP staat bekend om zijn natuurlijke bogen. Door het zachte gesteente ontstaan door erosie en regen de mooiste vormen. Het is werkelijke schitterend om door het park te rijden.
Kortom weer 2 topdagen toegevoegd aan onze reis. Morgen gaan we naar Bryce Canyon.