Dag 16

Reisdag 16, 17 en 18

Op de vrije dag in Las Vegas rijden we naar de Hoover Dam. Een dam in de Colorado rivier die in eerste instantie was bedoeld om de voortdurende overstromingen door de Colorado rivier tegen te gaan. Daarnaast levert de dam alle electriciteit voor Los Angeles. Het is een indrukwekkend staaltje werk, zeker als je nagaat dat hij in de jaren 30 van de vorige eeuw werd gebouwd.
Na nog 1 keer in de avond ons te storten in de gekte van de Las Vegas rijden we op dag 17 naar de Death Valley. De rit is opnieuw prachtig. Eenmaal in de Death Valley loopt het kwik aardig op; 97 Fahrenheit wat ongeveer 37 graden is. Het landschap is adembenemend. Bergen in allerlei kleuren. Uiteindelijk komen we op het laagste punt wat betekent 88 meter onder zeeniveau.
Dag 18 rijden we de Death Valley uit om richting Mammoth Lakes te gaan. We naderen de Sierra Nevada en kijken tegen de hoogste top van Amerika (behalve Alaska) aan: Mount Whitney. Een totaal ander landschap. We overnachten in Mammoth Lakes wat duidelijk in de winter drukker bezocht wordt. Veel hotels en skiliften maar weinig toeristen. We overnachten in een prachtig hotel met een aparte woon- en slaapkamer. Aan de auto's in de parkeergarage te zien overnachten er in het complex slechts een handjevol gasten.