Dag 8

Reisdag 8, 9 en 10

We verlaten de stad en gaan op weg naar de Grand Canyon. Een hoogtepunt in onze reis, zeker de helikoptervlucht.
We rijden een stukje route 66 en komen eind van de middag in Tusayan aan. We rijden na het inchecken naar het eerste uitzichtpunt op de Grand Canyon, prachtig, zeker ook met de ondergaande zon.
De volgende dag vroeg in de morgen naar het vliegveld voor de helikoptervlucht. Het regent echter behoorlijk. Aangekomen op het vliegveld horen we dat de vluchten van 8.30 zijn uitgesteld vanwege het slechte weer. Dus geduld en wachten, wachten en nog een wachten. Uiteindelijk om 12.30 uur kunnen we instappen. Tot onze grote teleurstelling vliegen we niet richting de Canyon, die zit ivm de regen nog helemaal dicht. Daar gaat onze droomvlucht. We kunnen niet langer wachten omdat we nog ca. 240 km voor de boeg hebben.
We rijden 's-middags naar Page wat prachtig ligt nabij het Lake Powell.
Op dag 9 rijden per jeep naar de Antilope Canyon. Een smalle kloof die door de stand van de zon prachtige lichteffecten geeft. Prachtig om te fotograferen. 'S-middags rijden we door naar Monument Valley. Prachtige rotspartijen die bekend zijn om de films van John Wayne en de sigaretten reclame. Zeker met de ondergaande zon is het prachtig.