Dag 23

Dag 24 – Boston, goodbye!

Dag 24 – Boston, goodbye!

De afgelopen 3 weken hebben we een fantastische reis gemaakt door het Noordoosten van Amerika en Oosten van Canada. De grote uitdaging daarbij is ‘keuzes maken’. Er is namelijk zoveel te zien en te doen. Wanneer wij nu terugkijken dan hebben we geen moment het gevoel gehad dat het ‘teveel’ was. Nu we alles hebben gezien en ervaren dan zouden we andere reizigers een aantal dingen adviseren of ter overweging willen meegeven.
- Wij hadden New York City (NYC) al een keer gezien en dan is het leuk om voor een dag deze stad te bezoeken. Wanneer het de eerste keer is dat je NYC gaat bezoeken dan is één dag volstrekt te weinig. Aan New York zou een lang weekend of week besteed kunnen worden. Overweeg goed of je met de beperkte tijd deze stad in je rondreis opneemt.
- De afstand van Southampton op Long Island naar NYC is meer dan 100 kilometer. Wij hebben vanwege het slechte weer de keuze gemaakt om in een dag op en neer te gaan. Al met al zeker 3 uur rijden heen en terug. Bij beter weer zouden wij New York niet hebben bezocht en Southampton en omgeving verder hebben verkend en NYC hebben overgeslagen.
- Voor alle stops geldt dat het aan te raden is om minimaal 2 nachten er te verblijven. De Finger Lakes en Ottawa hadden beiden een nacht langer gemogen. Voor de Niagara Falls is één nacht prima.
- Wij zouden Toronto adviseren over te slaan, zeker voor een gezin met (jonge) kinderen. Ter overweging zou je Washington DC in plaats van Toronto kunnen opnemen in de reis of juist de 2 nachten, die wij in Toronto spendeerden, kunnen verdelen over één nacht meer bij de Finger Lakes en één nacht meer in Ottawa. Natuurlijk is dit achteraf, want van tevoren heb je erg het gevoel Toronto mee te pakken.
- Overweeg om langer in Maine te verblijven. Wij vonden Maine fantastisch mooi! Eventueel een stop in Maine noordelijker, zodat je twee stops van twee nachten in Maine hebt. Ook de regio van de ‘Thousand Islands’ is de moeite waard om in de rondreis op te nemen.
- Voor Boston geldt, neem ruim de tijd. Wij hadden veel tijd genomen omdat onze dochter hier naar ‘college’ gaat en wij uitgebreid de stad wilde leren kennen. Twee dagen Boston zou bijvoorbeeld écht te weinig zijn, zeker als je vanuit Boston wilt ‘whale watchen’, wat een kleine dag van je reis kost.
De ochtend stond in het teken van het inpakken van de tassen. Even opnieuw de kleding in de tassen rangschikken en alles dusdanig inpakken dat het de reis over de ‘Atlantic’ terug naar Europa kan doorstaan. Het ontbijt in het ‘Residence Inn’ is iets minder van niveau dan in het Hyatt House, maar prima. Om kwart voor twaalf rijden we de auto voor en laden drie van de zes tassen in. Vandaag zullen alleen ik en de twee jongste kinderen terugreizen.
Ter afscheid gaan we ‘lunchen’ bij ‘The Cheescake Factory’ in Cambridge, nabij Boston. Dit restaurant ligt in het ‘CambridgeSide Galleria’ overdekte winkelcentrum. Parkeren gaat daar, nemen wij aan, gemakkelijk (in tegenstelling tot waarschijnlijk de ‘The Cheescake Factory’ die middenin Boston zit). Het heel slecht weer. De regen komt met bakken uit de lucht. Ik rijd even fout door op de 90 de afslag naar Cambridge te missen. Bij de CambridgeSide Galleria aangekomen zien we ‘The Cheesecake Factory’ al zitten.
‘The Cheesecake Factory’ is een absolute favoriet van ons. Toen mijn vrouw begin jaren negentig in Californië woonden, was het een regelrechte hit! En sindsdien proberen wij elke keer dat we in de Verenigde Staten zijn eenmaal te eten bij dit restaurant. Er is uiteraard een overvloed aan cheesecakes in dit restaurant, van de Florida Key Lime cheesecake, de Oreo Dream Extreme cheesecake tot de White Chocolate Raspberry Truffle cheesecake. Maar wat de naam van deze keten niet meteen aangeeft: je kan hier ook erg lekker lunchen en dineren. En we wisten al, het is allemaal van topkwaliteit. De Cheesecake Factory heeft zelfs een ‘superfoods’ kaart, met lekkere salades en gezonde broodjes. Hoef je je ook niet schuldig te voelen als je nog een toetje neemt.
Maar wij hebben uitsluitend de cheesecake genomen. Uit ervaring weten we dat zo’n stuk taart minimaal een derde van de dagelijkse calorie inname aan calorieën bevat. Je zit dus écht vol na het eten van zo’n stuk! Uiteindelijk kwamen de ‘Dulce de Leche Caramel’, de ‘Lemon Meringue’, de ‘Chocolate Hazelnut Crunch’ en de ‘Chocolate Mousse Cheesecake’ en één classic hamburger voor onze zoon op tafel. Het gebeurd niet vaak bij ons, maar er gingen stukken cheesecake weer mee terug, omdat ze eenvoudigweg te machtig waren! Maar het was leuk en nostalgisch om hier onze roadtrip af te sluiten.
Op het vliegveld ‘Logan International Airport’, of ook wel ‘Massport’ genoemd, nemen we innig afscheid. Komende week wacht het werk en school en kunnen we gaan mijmeren over de volgende reis naar dit prachtige land!