Dag 2

Reisdag 2

Nadat onze vlucht naar Boston werd 'gecanceld', zijn wij uiteindelijk in de avond met meer dan 5 uur vertraging in Boston aangekomen! Eindelijk, we zijn er, ons avontuur kan beginnen! Op mijn verzoek heeft Jan Doets America Tours een extra grote SUV geboekt. Maar mijn hemel, wat een joekel van een wagen... een GMC Suburban lijkt meer op een kleine vrachtauto, een truck, dan een personenwagen. Jaloerse blikken aanschouwen ons wanneer wij de auto inladen en wegrijden. We blijven niet in Boston, want die stad bewaren we voor de laatse week van onze 'roadtrip'. We gaan direct naar Newport in Rhode Island, de kleinste staat van Amerika op anderhalf uur rijden van Boston. De naam Rhode Island is ontstaan nadat de Italiaanse ontdekkingsreiziger Giovanni da Verrazano in 1524 aanlandt op het eiland dat door de Indianen Aquidneck werd genoemd. Hij was zo verrukt door het licht dat hij aanschouwde, dat hij het vergeleek met het Griekse eiland Rhodos. Een eeuw later werd het eiland, waarop Newport werd gebouwd, herdoopt tot 'Rhode Island'.
Doordat we in de avond gaan rijden is de snelweg naar Providence, de hoofdstad van de staat, en Newport erg rustig. Het laatste stukje gaat binnendoor en we krijgen gelijk een indruk van het stadje. Rond middernacht arriveren wij bij Hotel Viking, www.hotelviking.com. De eerste aanblik is geweldig, écht 'New England style' met veel hout en ornamenten.
De portier van het hotel heet ons van harte welkom en zegt dat we de auto alleen met 'valet parking' bij het hotel kwijt kunnen. Na de vermoeiende dag vandaag is dat heerlijke luxe die we ons wel laten gevallen. We checken snel in en gaan direct naar bed. Morgen wacht verkenning van Newport.