Dag 1

Dag 1 - van Amsterdam naar Boston met United Airlines

Dag 1 - van Amsterdam naar Boston met United Airlines

We zijn vroeg op. Om 12.00 uur vertrekt ons vliegtuig van Amsterdam via Washington DC naar Boston. De laatste spullen worden bij elkaar gepakt. Skihelmen worden aan de handbagage geknoopt, want wie weet, wordt er nog geskied in New Hampshire, Vermont of Massachusetts. Op Schiphol blijkt dat onze vlucht 35 minuten vertraging heeft. We maken ons een beetje zorgen, want we hebben slechts 2 uur en 12 minuten overstaptijd op Washington Dulles Airport. Onze bagage wordt bij United Airlines desk met 'priority' ingecheckt. We gaan het wel zien of het allemaal gaat lukken.
Op Schiphol wordt kerstmis groots uitgepakt. Overal verlichting en versiering. En de Kerstman schut ons de hand. Achter hem huppelen twee rendiertjes. Er heerst een sfeer van 'flying home for Christmas', erg leuk!
Het is een uur later dan het vluchtschema dat ons vliegtuig de lucht in gaat. Mmmm, nu zal het écht krap worden om op de vlucht naar Boston te komen...
In Washington mogen wij met nog een groep overstappers eerder het vliegtuig uit. We hebben precies een uur voordat de vlucht naar Boston vertrekt. Bij de douane is het relatief rustig, maar al met al duurt het toch een half uur voordat we voorbij de douane zijn. Vervolgens hebben we gerend naar de bagageband om daar de ruimbagage op te pakken en 50 meter verderop weer op de volgende bagageband te gooien voor de vlucht naar Boston. Toen weer door security, kostte ook weer 20 minuten en toen hadden we nog 15 minuten om van de ene kant van het vliegveld naar de andere kant te komen. Uiteindelijk kwamen we zwetend en hijgend 8 minuten voor vertrek van het vliegtuig aan, en had men de gate voor ons en nog 10 andere Nederlanders en Belgen opengehouden. De vlucht naar Boston, zat net als naar Washington, ramvol (wij dachten kerstavond, rustig). Vervolgens kwamen we 20 minuten eerder in Boston aan dan het vluchtschema. Onze oudste dochter kwam ons tegemoet toen wij bij de bagageband stonden te wachten. De andere twee kinderen vlogen haar om de hals. Nog maar 3 maanden geleden dat we afscheid van haar hadden genomen, maar toch is ze nu al een gemis in huis.
Met de taxi naar het Omni Parker House hotel in Boston Downtown is maar 20-25 minuten vanaf Boston Logan Airport. Op kerstavond inchecken betekent meteen cadeautjes uitpakken op de hotelkamer. Wij sluiten de dag af met een toast in de hotelbar met een Saumur (Loire) Methode Traditionelle Brut en “Sliders” (kleine hamburgertjes voor de snack) om onze goede aankomst en samenzijn te vieren! Misschien dat het morgen wel gaat sneeuwen...