Dag 15

Clearwater - Cache Creek

En ja, het is weer een stralende dag. Vandaag is het de bedoeling om een overnachting te doen tussen Clearwater en Whistler. Het wordt Cache Creek of Lillooet.
In Kamloops tanken we (omdat het hier vrij goedkoop is) en doen we boodschappen. We bezoeken voor het eerst deze reis de Walmart. Dat moet je toch even doen als je hier bent.
In West-Canada vind je weinig grote steden, dus de drukte in Kamploops is ineens best heftig omdat we niet meer gewend zijn.
Als we de stad uit zijn verandert de omgeving steeds meer in een echt western landschap. De variatie in de omgeving valt me echt heel erg mee. Het is minder dan Amerika, maar toch is het landschap steeds iets anders om de zoveel kilometers. Vooral rondom Cache Creek is de omgeving heel mooi. Het is hier bijzonder droog, maar je ziet hier enorme groene velden door de sproeisystemen. Dat contrast is heel bijzonder.
We rijden nog langs een ghosttown, maar besef dat te laat en kon niet meer stoppen. Het zag er heel leuk uit en vind het achteraf jammer dat we niet zijn omgedraaid.

Het is nog vroeg in de middag als we Brooksite Campsite naderen. Ik had eigenlijk bedacht om door te rijden naar Lillooet, zodat de rit morgen naar Whistler minder lang is. Aan de andere kant is het wel prettig om hier te blijven en de rest van de middag niks te doen.
Het is een rustige camping met veel schaduwplekken, er is een klein zwembad en goed sanitair. We brengen de middag door bij het zwembad, maar helaas begint de lucht te betrekken en is het gelijk minder warm. Er is hier verder weinig tot niks te doen, maar hé.. daar hou ik van!