Dag 20

Nanaimo - Vancouver

Ik begin de dag door een chai latte te halen. Ik ga die ‘to go cups’ missen in Nederland.
We beginnen vast met wat dingetjes op te ruimen, zodat we dat niet allemaal vanavond of morgenochtend hoeven te doen.
Tegen een uur of 11 rijden we weg van de camping. We hebben nog even een paar uurtjes om ons te vermaken voor de ferry vertrekt. We komen in Nanaimo per toeval bij een park uit aan het water. We lopen wat rond en besluiten om hier maar te blijven. M’n ouders lezen een boek en ik bewerk even de foto’s van de laatste dagen. Er is hier ook een openbaar wifi-netwerk, dus ik verveel me niet. Mijn spanningsboog is niet erg groot, dus na een tijdje ga ik even een rondje lopen. Uiteindelijk loop ik de hele boulevard uit van bijna 2 kilometer. Heerlijk om hier even helemaal alleen te lopen in zo’n vreemde stad. Ik zou hier wel kunnen wonen, denk ik bij mezelf.
We moeten een uur van tevoren bij de terminal zijn en daarvoor nog wat eten. Ik stel voor om naar de Subway te gaan, waar ik langs ben gelopen. Er is hier een heel mooi winkelcentrum met verschillende restaurants en winkels.

Ruim op tijd vertrekken we richting de terminal. We kopen 3 ijsjes voor $18(!) en wachten tot we de boot op mogen.
We zitten weer heerlijk in de zon op het dek en de overtocht verloopt voorspoedig. Als Vancouver in zicht is, komt weer dat besef dat het zo goed als voorbij is. Ik baal er echt van.

Het is ontzettend druk op de weg richting de laatste camping. De komende overnachting, op de Burnaby Cariboo RV Park, zat bij de reis inbegrepen. Gelukkig, want dit is een héle dure camping, zeker voor zulke krappe sites. Het sanitair is prima en het is verder een nette camping. Let op: het is wel tussen de snelweg en een spoorlijn gelegen. Ik heb eerder hele negatieve reviews gelezen vanwege geluidsoverlast. Wij hebben er weinig last van, want we staan redelijk in het midden. Deze camping kies je vooral omdat het maar een half uur rijden is naar Fraserway.
We laten ‘s avonds pizza bestellen die ze bij je camper bezorgen. Heerlijk! Daarna is het de koffer pakken en de camper opruimen.