Dag 7

Revelstoke - Golden

De dag begint lekker zonnig. Ik ben er niet echt meer van onder de indruk, want ik weet toch wel dat het om gaat slaan. Ik laat me niet meer gek maken hier. Canada - Niels: 0-1.
Ik zeur tot nu alleen maar over het weer, weet ik. Maar even serieus.. álles ziet er gewoon leuker uit met een blauwe lucht.

We gaan vandaag de 26 kilometer lange Meadows-in-the-sky-Parkway rijden en misschien later naar de Revelstoke Dam of iets dergelijks. We zien het wel.
Bij de ingang van Mount Revelstoke National Park vertelt de ranger over wandelingen, korte en lange, laat de map zien, kruist iets aan, vertelt over iets wat dicht is en go. Dit is veel info om in een keer te verwerken.
Het eerste uitzichtpunt is leuk, de volgende drie kun je overslaan. Ze kijken namelijk allemaal uit over Revelstoke, maar dan van verschillende hoogte. Tot ongeveer twaalf kilometer op de Parkway ben ik nóg niet erg impressed. Na een kilometer of 16 is de weg afgesloten en kunnen we niet verder rijden. En dan besef ik ineens wat de ranger bij de ingang vertelde! De weg is dus nog niet helemaal open vanwege de sneeuw en vanaf de afsluiting naar de top is twee uur lopen. Clown Bassie zou op zo’n moment zeggen: “Bassie is dan wel dom, maar niet slim”. Twee uur gaan we niet lopen. Nou, wat nu? Het park heb ik wel gezien. Klaar mee. Joe joe.

We maken een nieuw plan: we slaan de tweede overnachting in Revelstoke over en rijden vast door richting Banff en overnachten halverwege.
Ik zoek even snel een camping in Golden (halverwege Revelstoke-Banff). Ik besluit niet te reserveren, want tot nu toe is het overal vrij rustig (living on the edge). Voordat we die kant opgaan, bezoeken we nog even de dam. Je kunt met de lift helemaal naar boven (175 m.). Verder kun je veel informatie lezen over de geschiedenis en hoe alles in z’n werk gaat. Ik heb daar geen geduld voor. Ik wil gewoon naar boven en het uitzicht bekijken. De dam bezoeken is wel leuk, als je er toch bent. Niet mindblowing.

Dan gaan we op weg naar Golden. Deze route is zó mooi. Ik zei eerder dat de route naar Revelstoke is wat je van Canada verwacht, maar dít is wat je van Canada verwacht. Tenminste.. dat denk ik. Het ging namelijk verscholen achter laaghangende bewolking en flinke regenbuien. We hebben er weinig van kunnen zien, helaas. Alleen de laatste 50 kilometer was droog. Maar de omgeving is echt heel mooi: hoge bergpieken, de Kicking Horse rivier, bossen.

Ik las veel positieve berichten over de Municipal Campground in Golden, dus besloot hierheen te rijden. Bij aankomst schrik ik een beetje, want de plaatsen liggen letterlijk direct aan de weg. De camping bestaat eigenlijk uit twee delen: de eerste vijftien plekken liggen aan de weg en aan het eind van de weg liggen nog eens +/- 40 plaatsen in het bos.
Ze hebben nog een plaats vrij. Het is de laatste plaats aan de doodlopende weg. De plaatsen liggen aan een soort dijkje waar achter de rivier stroomt. Eigenlijk best prima voor een nacht. De plekken in het bosgedeelte zijn wel iets mooier.
Aan de overkant van de rivier loopt het spoor. Ik heb dit vooraf gelezen en de trein zou ‘s nachts niet rijden en/of niet storend zijn. Al snel komt er een trein langs (met ruim 80 wagons!). Laten we inderdaad hopen dat deze ‘s nachts niet rijdt..

Omdat het inmiddels al na half 7 is en we geen zin meer hebben om boodschappen te doen, gaan we maar naar McDonalds. Ondanks dat ze een smokey BBQ burger hebben, ga ik toch voor de vertrouwde BigMac. Ik denk dat dit, naast mijn hond Liz, het enige is wat mij nooit teleurstelt. Beide is eigenlijk niet waar. Liz kan heel ongehoorzaam zijn en deze BigMac was koud. De ice tea met ‘natuurlijke smaak’ is zó zoet dat ik de 'kleine' beker (0,5 liter) tot de rand vul met ijs. Heerlijk dat je hier je eigen beker kan vullen mét ijsdispenser.

Eerder passeerde we een bordje het ‘historic town’. We rijden er nu weer langs en ik ben toch nieuwsgierig. Bevooroordeeld rijden we de straat in en.. het slaat inderdaad nergens op. Over het algemeen zijn stadjes en dorpjes niet zo sfeervol in Noord-Amerika. Niet zoals we dat in Europa kennen. Vind ik. Dit is gewoon mijn mening.

Ook vanavond is het geen weer om buiten bij het vuur te zitten, al denkt de buurman daar anders over. Alleen is hij een palingrokerij begonnen zonder paling. Of misschien is hij een indiaan die rooksignalen moet versturen. Ik weet het niet. Ik weet wel dat de windrichting ‘onze camper’ is. Zuid-oost is dat.

De laatste trein hoor ik rond 00.00u. Gelukkig.