Dag 19

Tofino - Nanaimo

Het is weer een heerlijk zonnige ochtend en.. het is vandaag Canada Day! We starten rustig op, want vandaag rijden we terug naar Nanaimo.
Terwijl ik naar het douchegebouw loop, zie ik op verschillende sites de Canadese vlag hangen. Heerlijk om te zien dat mensen trots zijn op hun land. Dit is in Amerika ook heel erg. Ik mis dit weleens in Nederland.

We gaan op weg richting Nanaimo en moeten dezelfde weg dus weer terug. Het is wel te merken dat het een feestdag is vandaag. Het is redelijk druk op de weg, maar het meeste verkeer gaat in tegengestelde richting, naar Tofino.
De eerste stop is bij MacMillen Provincial Park. We gaan hier Cathedral Grove bekijken. Aan beide kanten van de weg kan geparkeerd worden, maar dit is behoorlijk beperkt. Zeker met een camper. Het is hier ontzettend druk en is geen enkele plek vrij. We wachten even tot er mensen vertrekken. Aan de overkant rijdt komt een plek vrij, maar met een camper manoeuvreer je je niet zo makkelijk door het verkeer heen en binnen een paar seconden schiet er snel een motor tussendoor. Dan maar in de berm langs de weg. Officieel mag dit niet, maar.. I don't care.
Er zijn twee wandelingen van ongeveer een kwartier langs verschillende reuzenbomen. Als je Sequoia's in Amerika hebt gezien, vallen deze nog wel mee, maar sommige zijn zeker indrukwekkend. Je loopt beide wandelingen in ongeveer een half uurtje.

Een paar kilometer verderop stoppen bij een picknickarea aan Cameron Lake. We maken hotdogs (ik begin bijna op een hotdog te lijken) en eten deze op een strandje aan het water onder de bomen. Ik probeer hier extra te genieten, omdat ik me besef dat de reis er bijna op zit. Ik moet toch eens een plan gaan maken hoe ik heel rijk wordt, zodat ik een keer een jaar lang met een camper op reis kan gaan. Nou ja, dat komt nog.
Even verderop is het Little Qualicum Provincial Park. Dit zal minder bekend zijn, want op de parkeerplaats staan maar een paar auto's. Je kunt hier mooi wandelen langs een kloof waar een paar watervallen zijn. Deze stellen alleen niet veel voor. Mijn moeder besluit terug te gaan, maar ik loop de wandeling uit. De temperatuur is inmiddels alweer redelijk opgelopen, maar gelukkig loop ik hier redelijk beschut. Het is echt heerlijk hoe rustig het hier is. Op zo'n moment merk je pas hoe druk en toeristisch het op sommige andere plekken is.
Op een half uur rijden is ook Englishman River Falls Provincial Park. We komen alleen per ongeluk uit in Qualicum Beach, een plaats aan de kust. Het Visitor Centre staat aan een soort boulevard, direct aan het water. Een hele mooi plek. We zitten hier even op een bankje om van het uitzicht te genieten. We besluiten vanaf hier maar gelijk door te rijden naar Nanaimo. We kunnen via de highway of via de kustweg. Dan natuurlijk de laatste. De vrouw van het Visitor Centre vertelt er alleen niet bij dat de 'kustweg' praktisch niet langs de kust loopt.
In Parksville stoppen we bij Tim Horton's voor (uiteraard) een lemonade en een red velvetmuffin, vanwege Canada Day.

We komen aan bij de Camping Living Forest Oceanside. Ik heb deze gekozen omdat het aan de kust ligt. Alle sites liggen beschut en alleen aan de rand heb je ocean view. Ik heb via de site een plek gekozen die wel aan het water ligt, maar eigenlijk alleen voor small RV's is. Ik dacht: dat zien we dan wel.. We rijden met de plattegrond over de camping. Dan staan we voor een splitsing. Volgens de plattegrond moeten we rechtsaf naar beneden. Deze weg loopt naar het strand. Vreemd, maar het klopt toch echt. Mijn ouders geloven het niet, dus ik besluit te gaan kijken. Beneden bij het strand blijkt het pad door te lopen naar een aantal sites. Goed, we rijden met de camper het (redelijk) steile zandpad naar beneden en moeten dan een flinke draai maken om het pad verder te volgen. Nu snap ik waarom deze sites alleen voor tenten en kleine RV’s zijn. Ik vind dit soort weggetjes wel een leuke uitdaging. Het past allemaal net en vervolgens staan we mooi aan het water.
Aangezien we letterlijk helemaal onderaan de campings staan, hebben we er verder weinig van gezien. Voor de douche moeten we al een flinke helling op. Deze werken op muntjes, maar zijn op zich prima. Vlakbij het sanitair staat ook een klein café, met terras dat over het water uitkijkt. Ook is hier gratis wifi. Al met al een prima camping en ‘s avonds hebben we goed uitzicht op het vuurwerk van Nanaimo.
Morgen gaan we weer terug naar Vancouver voor de laatste overnachting. Ik heb de boot gereserveerd om 15.00u., want eerder was helaas niet meer mogelijk.