Dag 21

Vancouver - Amsterdam

Ken je nog het Koningslied van een paar jaar geleden? Toen zongen ze: ‘de dag die je wist dat zou komen..’. Dat ging over vandaag, denk ik. Ik baal er zo van dat het voorbij is. Weer terug naar dat vreselijke, stomme Nederland (ik word op dit soort momenten altijd een beetje melodramatisch).
Voordat we de camper inleveren moet er nog getankt worden. De tank is ook echt zo goed als leeg. Het is jammer dat de benzine hier $1,34 is. Hoppa, ruim $200 voor een volle tank. Dat hebben we nog niet meegemaakt. En vooral jammer dat dit weggegooid geld is.
De camper is ingeleverd en daar staan we dan.. met de koffers te wachten op de transfer die ons naar het vliegveld gaat brengen. Vanaf hier mogen toekijken hoe andere mensen hun camper komen ophalen. Het idee dat zij nog aan het begin staan van dit hele avontuur, maakt me oprecht verdrietig. Ik wil niet weg. Ik heb nu zowel Canada als Amerika meegemaakt en ik ben verliefd op dit continent. Ik vond Amerika wel net iets leuker, maar dat is persoonlijk. Ik moet wel zeggen dat ik eigenlijk weinig verschil kan ontdekken tussen beide landen wat betreft cultuur, steden, bevolking, etc.
Met een knoop in m’n maag rijden we richting het vliegveld. Nog voordat we vertrokken zijn, heb ik al heimwee. Tot binnenkort..