Dag 30

Het laatste deel

De ervaring in het Customhotel op LAX was een bijzondere. Buiten eten, terwijl de temperatuur echt gezakt was. Maar uiteindelijk prima verzorgd.
De volgende dag de auto inleveren. Een poging door Hertz ons nog eens extra 488 dollar afhandig te maken is niet gelukt. Dankzij de brief van Jan Doets (laat ze dit lezen, want je hebt een 'zero-risk-verzekering') en een kordate manager ging dat goed. Maar nog eens ene les geleerd. je kunt niet attent genoeg zijn. Zo probeerde de employé ons bij vertrek een navigator aan te smeren en te laten betalen die in het contract inbegrepen was.
Prima vlucht mate American Airlines naar Charlotte. Daar weer een auto gehuurd en 6 dagen met de familie doorgebracht. O.a. naar een basketbal-wedstrijd en een toneelstuk van Steinbeck. Even ondergedompeld in het Amerikaanse leven. Ook nog een rondje golf gespeeld op Tega Cay Golfclub.
Zondag doorgevlogen naar New York. Daar kwamen we in stromende regen aan, de eerste regen van onze vakantie. De transfer naar ons hotel (Soho Grand Hotel) was veel te laat. Met een ronduit botte chauffeur. Die direct aangaf dat we niet te vinden zouden zijn geweest!!!!
Het hotel was even wennen, wat conservatief, maar met een uitstekende service.
En we zaten vlakbij de Chinese en Italiaanse wijk. Maandag nog even naar het nieuwe Worl Trade Center gelopen. Wat een indrukken daar en ook bij Ground Zero.
De transfer naar JFK ging prima met dezelfde, maar nu uiterst vriendelijke, chauffeur.
Een afknapper was de vlucht in business uitgevoerd door Delta. Uiteindelijk hadden we voor veel geld KLM geboekt. Daar had JD wel eens even melding van mogen maken!

Verder overigens niets dan complimenten voor de reisorganisator Jan Doets.
We hebben een stevig bedrag betaald, maar kregen daar dan ook de nodige waar voor ons geld. Alles was tot in de puntjes geregeld. Met hier en daar van onze kant een kleine kanttekening.