Dag 14

Rondom Mammoth Lakes

We zitten in een prachtige Lodge, alleen ....... om te ontbijten moet je ergens anders zijn. Niet echt een sterk punt van deze Lodge die verder van alle gemakken is voorzien. In het verleden waren we hier ook in Mammoth Lakes (25 jaar Geleen) in Alpenhof, en dat ademde echt de alpine sfeer van Oostenrijk/Zwitserland; het Village Lodge waar we nu zitten is wat dat betreft o.i. doorgeslagen naar de moderne versie.
Toch een ontbijt bij Deli en op weg naar Mono Lake, een groot zoutmeer ten noorden van Mammoth (dat trouwens ook een golfcourse heeft).
Een prima info-centrum met een heel toegankelijke tentoonstelling over het meer en de geschiedenis er van. Vervolgens naar Bodie, de spookstad iets noordelijk. Helaas bleek het niet echt gemakkelijk toegankelijk voor een rolstoel, dus we hebben de 32 dollar fee voor entree maar niet uitgegeven. Terug naar Mono Lake en nog even langs de zuidkust gereden waar je heel dicht bij de Tufa-afzettingen kon komen. Uit de bodem van het meer ontstane zoutformaties met als samenstelling calciumcarbonaat. Dan nog even een rondje langs de June Lake loop. De bergen in waar verrassend veel gekleurde bomen stonden waarvan tientallen overijverige Japanners met levensgevaar foto's van maakten.
Weer een dag met imponerende natuur.
De Village Lodge is trouwens nog niet helemaal voor 100 % geopend. Er zijn restaurant Ranst, maar op deze zaterdagavond is er een uiterst magere keus. Dan maar net buiten de Lodge gegeten