Dag 18

San Francisco over de Goldn Gate

Vandaag eerst met de blauwe lijn naar het begin van de Sausalito Tour, over de Golden Gate brug naar Sausalito.
Het had allemaal wat voeten in de aarde. Gisteren heeft City Sightseeing niet over de brug gereden. Men zegt vanwege de rookontwikkeling. Vandaag reed er maar één bus naar de overkant. Een gebrek aan chauffeurs, zo schijnt het. Overigens zijn we helemaal niet zo tevreden over City Tours City Sightseeing. Oude bussen, vandaag zelfs een oude Londonse met het stuur rechts. En men zou om 12.30 ove de Golden Gate vertrekken. Het werd 13.00 uur. Volgens ons is Gray Line uitgerust met veel mooiere bussen.

Maar we zijn overd e brug gegaan. Het is behoorlijk mistig, de temperatuur is ook laag, 55 F (ca. 13 C.), en weinig zon.
Sausalito aan deoverkant is een juppenstad voor 'the rich and not the poor' volgens onze chauffeur.
Terug bij de Japanse tuin uitgestapt, een rondje gemaakt (Joep en Nol gratis), daarna nog naar de City Hall, een beveiliger leidde ons naar binnen ene konden de koepel en een paar bruidsparen bewonderen. Overigens is City Hall groter dan het Capitool, zeggen ze hier.
In het hotel een drankje met chicken wings (ons voorgerecht), waarna Els en Joke nog even zijn shoppen. Nol is naar hetkeerpunt van de cablecar in Powelstreet gelopen. Bij het hotel waar Nol en Joke 25 jaar geleden logeerden.
En dat was dan San Francisco. Morgen op doortocht nog even proberen bij Lombard Street te komen.