Dag 8

Sedona AZ

Niet al te laat op want we hebben om 10.00 uur de Scenic Rim Jeep tour in Sedona. Niet-blank te moeilijk te vinden en vlakbij kunnen gratis parkeren. Chauffeur/gids Charly was uitermate geschikt; Joep kreg de plek naast de bestuurder. Wij in de bak achterin waar flink wat handgrepen waren waar je je aan vast kon houden. Die waren hard nodig. We hadden eerder wel eens een jeep-ervaring gehad (Vuurland), maar dit spande wat het onbegaanbare terrein betreft de kroon.
We zijn de bergen in gegaan. Charly gaf veeel uitleg over de geologische achtergronden;'de erosie van zandsteen en kalksteenformaties, waartussen ook nog basalt heeft gezeten gaf de forma Ties. De kleuren werden veroorzaakt door. aanwezig ijzer. Men heeft op de toppen trouwens fossiele overblijfselen van vissen, zoals haaientanden, gevonden. Bijzonder vonden we dat volgens de gids in een niet al te lang verleden de klimaatveranderingen regelmatig plaatsvonden met soms een interval van maar 150 jaar.
Wij waren blij met Charly.
Die ons ook nog een eetadres adviseert. We gaan naar een geënsceneerd Mexicaans dorp in Sedona (we zijn al even wezen kijken).