Dag 20

Van San Francisco naar Pismo Beach

Op dag 19 een wat slechte WIFI in Santa Cruz. Overigens wel in een prima hotel. Daar kwamen we vanuit San Francisco rijdend langs de kust. Een heel mooie route. We genoten. Hotel Dream Inn is een topper met een geweldig restaurant. Met een Jack O'Neill lounge; DE O'Neill van de surfkleding en -uitrusting. Hij overleed juni 2017 in Santa Cruz. We aten een ciopinno, een stoofpotje met zeevruchten, waarbij je je vingers opeet.
Vandaag, dag 20, naar Pismo Beach. Info ingewonnen over de route voorbij Big Sur. Volgens de kenners kun je tot Lucia rijden en dan via het binnenland bij de 101 komen. Ook de officiële site gaf dat aan. Bij Big Sur komend gaf men aan dat je een vette bekeuring kon krijgen als je de G18 zou nemen. Die loopt over militair oefenterrein. Dus na Big Sur toch maar terug. Overigens waren de uitzichten fantastisch! De foto's spreken voor zich. Maar ook de weg van de 101 naar de kust (weg 46) is de moeite waard. Langs wijngaarden en door prachtige berggebieden.
Het kan maar niet op met de mooie natuur. In Pismo Beach in The Cliffs Resort. Een mooi hotel op de klippen, erg druk (weekend?), dus pas om 20.30 uur diner. Maar in debat al een appetizer gegeten.