Dag 16

Yosemite en naar SF

Maandag 16 oktober
Gisteren geen WIFI, dus de update moest even wachten.
Zondag via de Tioga Pas 3.000 meter hoog) van Mammoth naar El Portal. Direct na de Tiogapas zit je in het Yosemite Park. De beelden zijn onbeschrijfelijk mooi. De foto's doen er nauwelijks recht aan. Veel hooggebergte gezien en diepe afgronden. Helaas was Mariposa Grove met de mooie sequoia's afgesloten. Dus naar Merced Grove. De trail zou geschikt zijn voor rolstoelgangers. Halverwege hebben we besloten de rolstoel niet verder mee te nemen. Het was gewoon te steil maar ook te rotsig voor een rolstoel. Heel jammer! Twee van ons zijn met de fototoestellen verder gegaan en hebben inderdaad sequoia's kunnen kieken.
Naar Valley Visitor center gereden in de Yosemite Valley (op 1.220 meter hoogte) om de loop te maken waarmee we de rots El Capitan konden zien, de Bridalveil waterval en de Yosemite Falls. Het park was zo druk dat we daar geruime tijd in file reden. Elders was het prima te doen. De gehele dag in Yosemite gebleven.
In de namiddag kwamen we aan in Yosemite View Lodge in El Portal. Een verrassend leuk hotel met een prima keuken!
Vandaag, maandag dus, naar San Francisco gereden. Via de routebeschrijving die we kregen van Jan Doets. Een prachtige route, die uiteindelijk ook door de fruitschuur van de USA leidde. Via de Bay Bridge (tol 4 dollar) kwamen we San Francisco binnen. Het hotel was dankzij de beschrijving direct te vinden. We voelen ons er gelijk thuis en mogen er 3 nachten blijven. Even niet uit de koff leven.
In Chinatown gegeten bij Cathay (hoek Grant en Californië Street), een aanrader.