Reisinformatie

 • Beheerder van de reis: Norbert Arkenbout
 • Bestemming: British Columbia
 • Titel: Rondreis British Columbia
 • Soort reis: Autorondreis
 • Reisdoel: Familie Vakantie
 • Periode: 15-07-2017 tot 04-08-2017
 • Reisomschrijving:

  Een vakantie in West-Canada staat garant voor een onvergetelijke ervaring! In British Columbia vind je het bruisende en moderne Vancouver, maar ook ruige natuur, woestijnen, fjorden en een wilde Pacific Ocean. Wildlife is een absoluut hoogtepunt in West-Canada. Tijdens je vakantie in British Columbia kun je van alles tegenkomen: zwarte beren, grizzlyberen, visarenden, zeehonden, zeeleeuwen en zeeolifanten. Ook heb je de mogelijkheid om walvissen en orka’s te spotten!

  Klimaat

  De grote verschillen in West-Canada zorgen voor een enorm gevarieerd klimaat. De neerslag wordt sterk beïnvloed door locatie en wind, waardoor bijvoorbeeld in een plaats als Kamloops jaarlijks slechts 250 millimeter regen valt. Terwijl de westkust van Vancouver Island jaarlijks 2.750 mm regen vangt. Over het algemeen valt er bij de kust de meeste regen en is het ten oosten van de Coastal Range een stuk droger. Aan de ‘windzijde’ van de Rockies, tegen de grens met Alberta aan, valt er nog meer neerslag.

  De topografische verschillen zorgen ook voor grote temperatuurverschillen. Die worden bepaald door hoogte, breedtegraad, ligging van de berghelling en afstand tot de oceaan. Het kustgebied heeft hierdoor tamelijk koele en droge zomers en milde, natte winters. Het binnenland van British Columbia heeft meer een landklimaat, hoewel de invloed van de oceaan soms merkbaar is. In het binnenland heb je voornamelijk koude, droge winters en hete, droge zomers. De noordoosthoek heeft juist zeer koude winters met veel sneeuw en korte, koele, natte zomers.

  Het beste reisseizoen is in de zomer. In Vancouver is het dan zo’n 22 graden en in de Okanagan Valley, de warmste plek van de provincie, 30 graden. Ook de lente en herfst zijn prima, vooral omdat het dan een stuk rustiger is en wat koeler. Welke periode het ook is, houd altijd een vest of een windjack bij de hand. Het weer kan, zoals gezegd, zeer verschillen.

  In de winter valt er veel sneeuw. De meeste skiresorts openen voor Kerstmis en sommige al in november. Over het algemeen ben je in de bergen van sneeuw verzekerd.

  Landschap

  Een groot deel van de provincie West-Canada bestaat uit bergketens die deel uitmaken van de Amerikaanse Cordillera. In het westen liggen de steile Coast Mountains met de 4.016 meter hoge Mount Waddington. Het hoogste punt is Mount Fairweather, dat op de grens met Alaska ligt. Deze bergketen maakt deel uit van de St. Elias Range, een noordelijke verlening van de Coastal Mountains. De oostkant van de provincie wordt bepaald door de Rocky Mountains. In het zuiden ligt een drietal bergruggen, die ook wel de Kootenays wordt genoemd. Ertussen liggen diepe valleien en langgerekte meren.

  In het noorden van de provincie zijn deze bergruggen lager en breder. Daar vormen ze woeste, ondoordringbare plateaus.

  De provincie heeft ongeveer 11.000 rivieren en beekjes en zo’n 6.000 grote en kleine meren. Langs de kust ligt een groot aantal eilanden. Vancouver Island is het grootste eiland.

  Tijdsverschil

  In British Columbia is het negen uur vroeger dan in Nederland.